سال انتشار: 1398
محل انتشار: همایش ملی خوشنویسی و نگارگری
کد COI مقاله: AUICPCONF01_018
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 470
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ریخت شناسی نگاره ابوزید در سن میانسالی از کتاب مقامات حریری نسخه شفر محفوظ در کتابخانه ملی فرانسه
چکیده مقاله:
نسخه مقامات حریری از نسخ ابتدای دوره سلجوقی، که خود آغازگر کتاب نگاری اسلامی است، قابلیت بررسی بادیدگاه های مختلف و رویکردهایی متفاوتی را داراست. با توجه به تنوع موضوعی متن مقامه ها و بررسی فرمیک یاریخت شناسی شخصیت های این مجموعه با این دغدغه مطالعاتی که نگارگر، چگونه به رویکرد تصویری یکپارچه ای درطراحی شخصیت اصلی رسیدهاست، میتواند به بررسی نگاره های نسخه مذکور بپردازد. با این نگاه، پژوهش پیشرو بهبررسی ساختاری پیکره ابوزید به عنوان اصلی ترین شخصیت این مجموعه همت گماشته است. در این راستا با متمایزساختن پیکره ابوزید در سن میانسالی از سایر عناصر تصویری نگاره، جامعه آماری به مجموع 11 پیکره شناخته شده،تعلق گرفته است که با توجه به متن داستان مقامه ها و نگاره های موجود مجزا شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاست. در این راستا عناصر ساختاری هر پیکره با توجه به مشخصه های متنی و تصویری آن، بررسی شده است به اینصورت که در جدول تجزیه و تحلیل پیکره ها، با رویکرد ریخت شناسی ابتدا توصیفات متنی موجود در متن با توجه بهشخصیت ابوزید مجزا شده، سپس ویژگی های فرمیک فیگور مورد نظر با توجه به نگاره، مورد مطالعه قرارگرفته اند.دراین مطالعه از شیوه کتابخانه ای استفاده شده و در پی دستیابی به اصول ریخت شناسی حاکم بر اثر در نگاره ابوزیداست تا به کشف اجزایی که در جهت یکپارچه سازی روند تصویری درنگاره ابوزید به کارگرفته شده، دستیابد و اصولحاکم بر ترکیب این عناصر و اجزا را استخراج نماید. در نتیجه این آنالیز مشهود می گردد که نگارگر این نسخه درنگاهی فرم گرا به پیکره ابوزید، دید شخصی خویش را بر سایر عناصر تاثیرگذار بر فرم چون تبعیت از متن، خصوصیاتسبکی، فرهنگ غالب بر جامعه ارجحیت داده و به خلق شخصیت ابوزید پرداخته است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUICPCONF01_018 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923391/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:براری، میثم و کرباسیان، سمیرا،1398،ریخت شناسی نگاره ابوزید در سن میانسالی از کتاب مقامات حریری نسخه شفر محفوظ در کتابخانه ملی فرانسه،همایش ملی خوشنویسی و نگارگری،اصفهان،https://civilica.com/doc/923391
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، براری، میثم؛ سمیرا کرباسیان)
برای بار دوم به بعد: (1398، براری؛ کرباسیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد نقوش هندسی و سنتی ایرانی در معماری معاصر ایران و جهان
- بررسی نقوش منبر مسجد جامع نایین در راستای شناخت تزیینات چوبی دوره ایلخانی
- شمایل نگاری تصویر پیامبر در مکتب نگارگری بغداد (عثمانی)با تاکید بر دو نسخه ی سیر النبی و حدیقه السعدا، براساس باورهای مذهبی شیعی
- بررسی کاربرد نقوش هندسه ایرانی - اسلامی در معماری امروز
- پژوهشی در سیر تحول فلزکاری ایرانی، حدفاصل سلسلههای سلجوقی تا ایلخانی (با تاکید بر مقایسه فلزکاری مکاتب خراسان و موصل)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- طراحی لباس بانوان با تاثیر از هنر ساسانیان
- مطالعه و تحلیل تیشرت های فرهنگی دهه ۸۰ با رویکرد نشانه شناسی
- مطالعه و امکان سنجی ظرفیت های بصری تایپوگرافی (انگلیسی و فارسی) در طراحی لباس شب بانوان
- عناصر نمایشی کرم هفتواد
- بررسی تطبیقی عشق و مرگ در منظومه ی «اصلی و کرم » آذربایجان و نمایشنامه ی «رومئو و ژولیت » ویلیام شکسپیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.