سال انتشار: 1398
محل انتشار: همایش ملی خوشنویسی و نگارگری
کد COI مقاله: AUICPCONF01_015
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 842
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازشناسی جایگاه انسان در شاهنامه دموت در نگارگری مکتب تبریز اول (ایلخانی)
چکیده مقاله:
با تاسیس حکومت ایلخانان توسط قوم بیابانگرد مغول در قرن هفتم ه.ق،تحولات عظیمی درهنر نگارگری ایران بهوجودآمد.دراین دوره به دلیل حکومت مغولان بطور همزمان بر چین و ایران و روابط این دو سرزمین باهم،نگارگری ایراندستخوش تغییراتی شد و تعدادی از ویژگی های نقاشی چینی مانند پیکره های متحرک،رنگ،حیوانات تخیلیماننداژدها،زمینه قرمز و زرد و اهمیت دادن به طبیعت بی جان را در خود حل کرد.از طرفی ویژگی هایی مانند بلند قامتبودن پیکره ها و استفاده از رنگ نقرهای را از هنر بیزانس به عاریه گرفت.یکی از عناصر مهم نگارههای ایرانی،عنصر انساناست که جایگاه بسیار مهم و ویژهای رادارد،این عنصر نیز در این عصر دستخوش تغییراتی مانند کوچکتر شدن اندازه،حالتدار شدن و متحرک و چهرههای مغولی شده است.در در عصر ایلخانان شاهد هستیم که هنر چین بر هریک از آثار ایلخانیتاثیرات متفاوتی گذاشته است به عنوان مثال در نگاره های جامع التواریخ شاهد تغییر رنگ و همرنگ شدن اجزاء و پسزمینه هستیم.اما در نگاره های دموت شاهد تغییر اندازه پیکره ها هستیم اما در هرحال در تمامی نگاره ها،چهره ها مغولیهستند.این پژوهش با رویکرد توصیفی-تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای انجام شده است وهدف ازآن مطالعه نقش و جایگاه انسان در شاهنامه دموت در نگارگری مکتب ایلخانی بوده و سوال مطرح شده در این پژوهشاین است که انسان در شاهنامه دموت چه جایگاه و نقشی دارد ما در این پژوهش به این موضوع دست یافته ایم که عنصرانسان در شاهنامه دموت از نظر سایز و اندازه دستخوش تغییراتی شده است.درحالی که از نظر میزان اهمیت هیچ تغییرینکرده و مانند نگاره های ادوار پیش از مغول در اوج اهمیت خود قرار دارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUICPCONF01_015 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923388/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:براری، میثم و عباسی، سعید و رئیسی، زهرا،1398،بازشناسی جایگاه انسان در شاهنامه دموت در نگارگری مکتب تبریز اول (ایلخانی)،همایش ملی خوشنویسی و نگارگری،اصفهان،https://civilica.com/doc/923388
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، براری، میثم؛ سعید عباسی و زهرا رئیسی)
برای بار دوم به بعد: (1398، براری؛ عباسی و رئیسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش مایه های فراموش شده تذهیب و تشعیر در منسوجات و سفالینه ها
- نقش محوری طلا در هنر تشعیرسازی
- مطالعه تطبیقی آثار نگارگران اصفهان و تهران در دوره معاصر از لحاظ فرم و ساختار (از 1300 تا 1390 ه.ش)
- تشعیرهای به کار رفته در نگاره های شاهنامه شاه طهماسبی و تاثیرات آن بر مطالعات فرهنگی اجتماعی دوران صفوی
- نقوش طبیعت گرایانه درخانه بروجردی کاشان و جایگاه این عناصر درهنر ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- طراحی لباس بانوان با تاثیر از هنر ساسانیان
- مطالعه و تحلیل تیشرت های فرهنگی دهه ۸۰ با رویکرد نشانه شناسی
- مطالعه و امکان سنجی ظرفیت های بصری تایپوگرافی (انگلیسی و فارسی) در طراحی لباس شب بانوان
- عناصر نمایشی کرم هفتواد
- بررسی تطبیقی عشق و مرگ در منظومه ی «اصلی و کرم » آذربایجان و نمایشنامه ی «رومئو و ژولیت » ویلیام شکسپیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.