سال انتشار: 1398
محل انتشار:
همایش ملی خوشنویسی و نگارگری
کد COI مقاله: AUICPCONF01_022
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,218
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه تطبیقی آثار نگارگران اصفهان و تهران در دوره معاصر از لحاظ فرم و ساختار (از 1300 تا 1390 ه.ش)
چکیده مقاله:
نگارگری، از هنرهای دیرینه ایرانی میباشد که در هر دورهای ویژگی هایی خاص خود را داشته و با عنوان مکاتبنگارگری در دوره های مختلف معرفی گردیده است. این هنر در گذشته ویژگی هایی منحصربه فرد داشته که آن را از سایرمکاتب نقاشی هم عصرش در دیگر کشورها متمایز می ساخته است. هنر نگارگری امروز ایران، از لحاظ سبک و شیوه کارتنوعی بالا و در مواردی شباهت هایی نیز به نقاشی دیگر کشورها، دارد. این مطالعه در پی شناخت و مقایسه ویژگی هاینگارگری معاصر، در یکصد سال اخیر در دو شهر اصفهان و تهران بوده است. در این مطالعه سعی شده است، آثار نگارگرینگارگران شاخص این دو شهر مورد بررسی و طبقه بندی قرار گیرد و در ادامه بیان گردد که آیا آثار نگارگران اصفهان وتهران، تحت تاثیر بنیانگذاران نگارگری هر شهر قرار گرفته اند یا خیر و ویژگی های کلی نگارگری هر شهر چی ست دراین رابطه ابتدا به معرفی بنیانگذاران و اساتید این هنر پرداخته می شود. سپس ویژگی های نگارگری هر شهر موردتجزیه و تحلیل قرار می گیرند. شیوه گردآوری اطلاعات به روش مطالعه اسنادی و مصاحبه با نگارگران بوده است و روشتحقیق توصیفی- تحلیلی میبا شد. آثار از دیدگاه زیبایی شناسی و مبانی نظری هنرهای تجسمی مورد تجزیه و تحلیلقرار می گیرند. در پایان اینگونه می توان نتیجه گرفت که نگارگران شهر اصفهان اکثرا پیرو رضا عباسی و نگارگران تهراندنباله رو حسین بهزاد و تحت تاثیر مکتب کمال الملک می باشند. آزادی در آثار نگارگران تهران بیشتر است و نگارگراناصفهان نسبت به تهران، بیشتر خود را مقید به رعایت اصول نگارگری قرون گذشته می دانند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUICPCONF01_022 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923395/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شفیعی، عاطفه،1398،مطالعه تطبیقی آثار نگارگران اصفهان و تهران در دوره معاصر از لحاظ فرم و ساختار (از 1300 تا 1390 ه.ش)،همایش ملی خوشنویسی و نگارگری،اصفهان،https://civilica.com/doc/923395
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، شفیعی، عاطفه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1398، شفیعی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش مایه های فراموش شده تذهیب و تشعیر در منسوجات و سفالینه ها
- نقش محوری طلا در هنر تشعیرسازی
- تاثیر نگارگری کهن بر روی آثار نقاشان معاصر
- تشعیرهای به کار رفته در نگاره های شاهنامه شاه طهماسبی و تاثیرات آن بر مطالعات فرهنگی اجتماعی دوران صفوی
- نقوش طبیعت گرایانه درخانه بروجردی کاشان و جایگاه این عناصر درهنر ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هنر خاتم سازی شیراز
- لعاب زرین فام
- نگاهی به جایگاه فیلم های علمی تخیلی و فانتزی در سینمای ایران
- هنر و خلاقیت
- طراحی دار قالی با رویکرد کاربر محور با هدف کاهش عوارض اسکلتی_عضلانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.