بررسی اثر جایگزینی ساکاروز با عسل در محصولات غذایی و اثر مفید تغذیه های آن درکاهش وزن

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 773

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BEEPC01_020

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

چکیده مقاله:

بیان مسئله و هدف پژوهش: با پیشرفت علم در زمینه های گوناگون از جمله صنایع غذایی امروزه مصرف کنندگان بدنبال مصرف غذاهایی می باشند که در عین ارزان بودن سلامت انسان را به خطر نیندازد. بنابراین تولید کنندگان سعی در جایگزینی مواد سالم تر در مواد غذایی خود هستند از جمله این ترکیبات مضر ساکارز است که امروزه به وفور در مواد غذایی کاربرد دارد که از عوارض آن می توان به تولید انرژی زیاد و اضافه وزن اشاره کرد. روش و چگونگی انجام پژوهش: در یک تحقیق جهت بررسی شرایط محیطی بر روی یک نمونه عسل تک گله را در سه شرایط متعارف نگهداری شامل 1 ، دمای 4درجه 2 ، دمای 20 - 37 ، 3 دمای انبار 15 - 22 در انتهای سال خصوصیات کنترل کیفی سه نمونه بررسی و میزان hmf و اسیدیته رنگ دیاستاز و pH بررسی گردید. یافته ها و نتیجه گیری: عسل یک ترکیب طبیعی با قندهای ساده است که می تواند علاوه بر ایجاد طعم مطلوب بسیاری از ترکیبات مفید دیگر خود را به ماده غذایی وارد نماید در سال 2008 طی مطالعه های 12 ماه که برروی رت ها صورت گرفته نتایج حاکی از آن است که در رت هایی که از عسل بجای ساکارز استفاده شده است بصورت معنی داری سطح گلوکز خون پایین تر و وزن کمتری دارند همچنین در این دسته از رت ها افزایش معنی دار اچ دی ال کلسترول مشاهده گردید. با توجه به خواص معجزه اسای بسیار عسل و تاکید فراوان بر آن در قران وکتب پزشکی می توان از عسل به نحو مطلوب تری در صنایع غذایی بصورت شیرین کننده طبیعی بدون عوارض بهره جست.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

امیر رضا حمیدیان شیرازی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد بیضا، دانشگاه آزاد اسلامی، بیضا، ایران

مریم حمیدیان شیرازی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

علی داد بوستانی

بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران