تاثیر هزینه ها و مزایای ادراک شده فناوری اطلاعات بر پذیرش فناوری های نوین کتابداری (مطالعه کتابخانه های عمومی شهر اصفهان)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 469

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MCCONF04_172

تاریخ نمایه سازی: 30 تیر 1398

چکیده مقاله:

پذیرش فناوری های نوین اطلاعاتی در سازمانها تحت تاثیر عوامل متعددی است که عامل انسانی یکی از مهم تمرین ایمن عوامل است. هدف مقاله بررسی تاثیر هزینه های و مزایای ادراک شده فناوری اطلاعات توسط کارکنان کتابخانه های عمومی بر پذیرش این فناوری ها و نقش این مسئله در توسعه خدمات کتابداری بود. روش بررسی توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان 14 کتابخانه عمومی شهر اصفهان و نمونه آماری پژوهش 133 نفر از کارکنان بودند و نمونه گیری برای توزیع پرسشنامه به شیوه خوشه ای چند مرحله ای انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای مزایا و هزینه های ادراک شده استفاده از فناوری اطلاعات و ابعاد آن (هزینه های اجرایی و شناختی، احساس ارزش خود، وجهه اجتماعی، شهرت و حمایت اجتماعی) در بین کتابداران؛ 38.3 درصد از واریانس متغیر پذیرش فناوری را پیش بینی کرده و مدل طراحی شده مرکب از دو متغیر مستقل و یک متغیر وابسته (پذیرش فناوری) مدل مناسبی است. همچنین مزایای ادراک شده به شکل مستقیم و معنادار P<0.001 و هزینه های ادراک شده به شکل معکوس و معناداری با پذیرش فناوری همبسته بوده اند.

کلیدواژه ها:

فناوری اطلاعات ، هزینه ها و مزایای ادراک شده ، پذیرش فناوری ، مبادله اجتماعی ، توسعه

نویسندگان

فاطمه ارادی

کتابدار، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی

معصومه فرامرزی بابادی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مطالعات کتابخانه های عمومی و کارشناس مسئول تامین منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان