ارزیابی کیفیت خدمات دانشگاهی از منظر دانشجویان: مقایسه دانشکده های فنی مهندسی یک دانشگاه جامع و یک دانشگاه صنعتی در تهران

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 437

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEE-19-74_007

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1398

چکیده مقاله:

ارزیابی درونی به­عنوان مرحله نخست الگوی اعتبارسنجی، بر گروه آموزشی متمرکز است و سایر ابعاد خدمات دانشگاهیهمچون کتابخانه، خدمات رایانه ای و ... را دربر­نمی گیرد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر ارزیابی خدماتی است که با عنوان خدمات دانشگاهی در دانشکده یا دانشگاه به دانشجویان ارائه می شود. خدمات یادشده در این پژوهش در پنج حیطه خدمات الکترونیک، فناوری اطلاعات و کتابخانه ، تعامل ، فضای فیزیکی و خدمات رفاهی ، خدمات اداری دانشکده و فرایند تدریس یادگیری موردارزیابی قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری شامل تمام دانشجویان دانشکده های فنی مهندسی یک دانشگاه جامع و یک دانشگاه صنعتی است که از هر دانشگاه به روش تصادفی طبقه ای تعداد 180 نفر انتخاب شدند. به­منظور گردآوری داده ها، از پرسش­نامه محقق ساخته 86 گویه ای در 5 بعد نام­برده، با ضریب آلفای کرونباخ 96/0درصد استفاده شد. برای تجزیه­وتحلیل داده ها، از آماره های توصیفی و آماره های استنباطی استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که: 1) وضع موجود کیفیت خدمات دانشگاهی در دانشکده های فنی با انتظارات دانشجویان فاصله زیادی دارد؛ و 2) میزان رضایت دانشجویان دانشگاه جامع و دانشگاه صنعتی در مولفه های مختلف تفاوت آماری معنا­داری دارد. درواقع، از میان مولفه های کیفیت خدمات دانشگاهی در دانشگاه جامع، بالاترین میانگین به مولفه تعامل و کمترین میانگین به مولفه خدمات اداری مربوط می شود و در دانشگاه صنعتی بالاترین میانگین به مولفه تعامل و کمترین میانگین به خدمات الکترونیک فناوری اطلاعات و کتابخانه مربوط است. همچنین، باتوجه­به یافته ها، پیشنهاداتی برای بهبود خدماتی دانشگاهی ارائه شد.

نویسندگان

محمد دادرس

استادیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران

زهرا خوران

کارشناس ارشد سنجش و برنامه ریزی، دانشگاه تهران

مجید یوسفی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه زنجان، زنجان

حاتم فرجی ده سرخی

دکتری مدیریت آموزشی، کارشناس نیاز سنجی و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه فرهنگیان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :