پیش بینی کیفیت زندگی براساس خوردن ذهن آگاهانه با میانجی گری تصویر بدنی و رفتارهای خوردن در زنان متاهل دارای اضافه وزن و چاقی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 450
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CCP-9-34_007
تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1398
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به منظور تعیین مدل رابطه ی بین خوردن ذهنآگاهانه با کیفیت زندگی با میانجیگری تصویر بدنی و رفتارهای خوردن در زنان دارای اضافه وزن و چاقی در شهر اهواز انجام شد. طرح پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعهی پژوهش شامل کلیهی زنان متاهل دارای اضافه وزن و چاقی شهر اهواز در سال 1396 است. نمونهی پژوهش حاضر به وسیله ی دعوت از طریق آگهی از میان 625 زن داوطلب شهرستان اهواز، 400 نفر با کسب رضایت و با توجه به ملاک های ورود و خروج به روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند، برگزیده شدند. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی - فرم کوتاه (1996)، پرسشنامهی خوردن ذهنآگاهانه فرامسون، کریستال، شنک، لیتمن، زلیاد و بنیتز (2009)، پرسشنامهی نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون، اکسوم و پری (2005) و پرسشنامه ی رفتار خوردن داچ ون استرین، فریجترز، برگرز و دفارس (1986) بهره برده شد. جهت تحلیل دادهها از روشهای آماری همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از برنامههای آماری 25-SPSS و 24-AMOS استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد بین خوردن ذهنآگاهانه با کیفیت زندگی، رابطهی مثبت و معنادار و بین تصویر بدنی و رفتارهای خوردن با کیفیت زندگی، رابطهی منفی و معناداری وجود داشت (01/0 > p). همچنین، نتایج شاخصهای برازندگی مدل، از برازش مدل پیشنهادی با یک شاخص اصلاح حمایت کردند. پژوهش حاضر نشان داد که عوامل شناختی (مانند خوردن ذهنآگاهانه و تصویر بدنی) و عوامل رفتاری (مانند رفتارهای خوردن) موجب بهبود کیفیت زندگی زنان دارای اضافه وزن و چاقی نیز میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبر پونده نژادان
دانشجوی دکتری مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
یوسفعلی عطاری
استاد، گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
دردانه حسین
استادیار علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :