بررسی طیف طرح آیین نامه زلزله ایران،استاندارد 2800 ، از دیدگاه شرایط ساختگاه
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,458
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EQCODE01_042
تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1388
چکیده مقاله:
منحنی طیف ضریب بازتاب یا ضریب B در استاندارد 2800 ابزار اساسی در هنگام استفاده از روش تحلیل استاتیکی معادل وروش آنالیز طیفی در آئین نامه زلزله است. به همین دلیل وجود دقت کافی در محاسبه و ارائه این ضریب در آئین نامه ها اهمیت زیادی در طراحی هرچه مطمئن تر سازه ها در برابر زلزله دارد. از طرفی با توجه به اینکه ضریب بازتاب رابطه ای مستقیم با ضریب زلزله دارد، دست بالا گرفتن ضریب B تاثیر منفی بر ملاحظات اقتصادی پروژه خواهد داشت.در این مقاله اطلاعات زمین شناسی و ژئوتکنیک موجود به منظور بررسی شرایط ساختگاهی جم ع آوری و پ ردازش م یشو د. سپس با شناخت خصوصیات دینامیکی لایه های زمین و تعیین سرعت موج برشی در این لایه ها ،تعداد 20 پروفیل نماینده انواع زمین آیین نامه ایران انتخاب و سپس تحلیل دینامیکی با نرم افزارDeepSoilدر دو حالت تحلیل خطی معادل و غیرخطی صورت گرفته و طیف طرح شتاب افقی به همراه طیف میانگین و طیف میانگین بعلاوه یک انحراف معیار در تراز پی حاصل ازتحلیل دینامیکی ارائه می گردد.نهایتاً پارامترهای لرزه ای سطح زمین، شامل بیشینه شتاب و طیف طراحی استخراج گردیده و با هدف مشخص شدن میزان محافظه کاری یا غیر محافظه بودن آیین نامه، با طیف های طرح معرفی شده در آیین نامه زلزله 2800 مقایسه می گرد د که بطور کلی، در تحلیل خطی معادل، طیف طرح آیین نامه برای انواع زمین نوع یک،دو،سه دست بالا در نظر گرفته شده است ودر قسمت منحنی بهتر است که کاهش پیدا کند. در تحلیل خطی معادل طیف نوع یک نسبتاً مناسب، نوع دو مقداری ضعیف، نوع سه تا حدی دست بالا گرفته شده و برای زمانهای کمتر از 0/5 ثانیه،بررسی بیشتری نیاز می باش د و در قسمت منحنی طیف طرح بهتر است کاهش پیدا کند.
کلیدواژه ها:
طیف طرح انواع زمین آیین نامه ، تحلیل غیرخطی و خطی معادل ، طیف میانگین و میانگین بعلاوه یک انحراف معیار ، طیف طراحی ، ضرایب بزرگنمایی آبرفت
نویسندگان
علی شفیعی
استادیار و رئیس پژوهشکده ژئوتکنیک پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و
داریوش خسروجردی
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران -زلزله
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :