سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_0847
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 117
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی معماری نمونه هایی از مساکن سنتی، شیوه زندگی و فضاهای خانه در اقلیم سرد
چکیده مقاله:
در گذشته، بیشتر خانواده های ایرانی دارای ساختار گسترده بوده اند، در این نوع خانواده، زندگی جمعی خاصی بر مبنای سلسله مراتب سنتی، بین دو و یا سه نسل متوالی از یک خانواده در جریان بوده است. همچنین رابطه با همسایگان و سایر افراد محله نیز در زندگی افراد جا داشته است. بر همین اساس، روابط و بده بستانهای بین افراد پر رنگ است. برای نمونه، تعامل اعضای خانواده با دیگر افراد محل، گاه در ورودی و حیاط خانه ها نیز انجام می شود. این ویژگی، لزوم وجود چنین فضاهایی در داخل و خارج خانه را نشان می دهد. خانه ها منطبق بر فرهنگها و انتظام فضایی آن ها،نشان دهنده روابط اجتماعی افراد ساکن در آن هاست. شناسایی فضاهای مرتبط با روابط اجتماعی و شیوه زندگی در معماری خانه های سنتی ایرانی. برقراری رابطه در فضاهای خانه سنتی ایرانی چگونه بوده است هدف این تحقیق مطالعه فضاهای مسکن در ارتباط با شیوه زندگی و چگونگی برقراری روابط است و درنمونه های تبریز و اردبیل مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش در خصوص مبانی و چهارچوب نظری، روش تفسیری تاریخی – استدلالی بوده و اطلاعات به روش کتابخانه ای جمع آوری شده است و براین اساس، مدل مدنظر در این نوشتار برای برقراری ارتباط بین شیوه زندگی و فضاهای خانه تدوین شد. مطالب فوق این پژوهش به بررسی نمونه موردی از مساکن در شهر تبریز و اردبیل پرداخته است. بررسی فوق نشان از توجه معمار به حضور عواملی در خانه دارد که باعث غنا بخشیدن به زندگی جاری در فضاهای خانه و سرزندگی آن ها است.در حقیقت در خانه های گذشته، توجهی همزمان و نسبی صحیح میان فضاهای خانه و شیوه زندگی انسان برقرار بوده است که در خانه های سنتی همه فضاهای خانه به نوعی در برقراری روابط افراد تاثیر داشته است و به نوعی در درون خانه با هم تعامل پیدا میکردند. میتوان گفت که در خانه های سنتی مساله دیده نشدن زنان برایشان مهم بود.
کلیدواژه ها:
خانه سنتي، مسكن، خانه ايراني، شيوه زندگي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/846721/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:طلوعی خطیبی، سمیه و نژاد ابراهیمی، احد،1397،بررسی معماری نمونه هایی از مساکن سنتی، شیوه زندگی و فضاهای خانه در اقلیم سرد،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/846721
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، طلوعی خطیبی، سمیه؛ احد نژاد ابراهیمی)
برای بار دوم به بعد: (1397، طلوعی خطیبی؛ نژاد ابراهیمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- توانمندسازی سکونت گاه های غیر رسمی با بهره گیری از پتانسیل های نهاد سازی و مدیریت محلی
- به کارگیری روش تنظیم مجدد زمین در نوسازی شهری
- بررسی جایگاه و اهمیت مشارکت مردمی و عوامل مؤثر بر آن در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری
- بررسی بصری الگوهای هندسی در خانه های قاجاری تبریز
- نمادشناسی و نشانه شناسی مبتنی بر هویت در معماری ایرانی (مطالعه موردی: بازشوهای خانه های قاجاری تبریز)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- یادگیری عمیق در سنجش از دور کشاورزی
- بررسی روش های معماری پایدار در گیلان و تاثیر اقلیم
- شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان در مدیریت شهری (مطالعه موردی شهرداری سنندج)
- تحلیل تکنولوژی ساخت سازه های ضد زلزله در ژاپن و بررسی چگونگی و امکان اجرای آن در ایران
- نقش سیستم IPD (تحویل پروژه یکپارچه) و زیرساخت های آن، در چگونگی تقلیل چالش های فرایند طراحی در صنعت ساخت وساز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.