سال انتشار: 1397
محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
کد COI مقاله: WRM07_282
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 147
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آبران شور تحت فشار زیر مخازن گازی، عامل تخریب آبخوان های کم عمق
چکیده مقاله:
تخلیه آب شور تولیدی از چاه های گازی به سفره های کم عمق بالادست سبب کاهش کیفیت این منابع می شود. اکثر مخازن در ابتدای تولید و بهره برداری حاوی آب تولیدی شیرین هستند، اما با گذشت زمان و افزایش برداشت شوری آب تولیدی افزایش یافته که باعث می شود مقدار گاز دهی برخی از چاه ها کاهش یابد. میدان گازی خانگیران، در 25 کیلومتری شهرستان سرخس واقع شده است. این میدان دارای دو سازند گازی مزدوران و شوریجه می باشد که قسمت عمده گاز آن در سازند مزدوران قرار دارد. مقدار شوری آبران موجود در سفره تحت فشار زیر مخزن گاز مزدوران با مخازن جنوب ایران تقریبا یکی بوده و در حدود 330 گرم در لیتر اندازه گیری شده است که بیانگر این است که شرایط تشکیل این دو مخزن تقریبا مشابه بوده است. مقدار شوری آب های تولیدی مخزن مزدوران بیشتر از سایر مخازن ایران می باشد که این دلیل بر نفوذ بیشتر آبران شور در این مخزن است. با افزایش میزان تولید، مقدار شوری آب های تولیدی افزایش یافته است. این روند افزایش شوری در چاه هایی که شوری بالا 40000 دارند دیده نمی شود. با توجه به افزایش شوری، تعیین منشا این آبها اهمیت دارد. با استفاده از نسبت Na/Cl منشا شوری می تواند تبخیر آب دریای قدیمی باشد. طبق دیاگرام شولر تقریبا تمامی نمونه ها آب شور مخزن مزدوران رفتار و روند یکسانی دارند که گواه بر منشا یکسان آنها می باشد.
کلیدواژه ها:
منشا شوري، سفره تحت فشار، مخزن گازي مزدوران، هيدروشيمي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/845653/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میری، مهدی و باقری، رحیم و خیبری، فرشید و اخلاقی، محمد رضا،1397،آبران شور تحت فشار زیر مخازن گازی، عامل تخریب آبخوان های کم عمق،هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران،یزد،،،https://civilica.com/doc/845653
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، میری، مهدی؛ رحیم باقری و فرشید خیبری و محمد رضا اخلاقی)
برای بار دوم به بعد: (1397، میری؛ باقری و خیبری و اخلاقی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- استفاده از الگورتیم وال در بهینه سازی کاربرد شبکه عصبی در تشخیص نفوذ
- بررسی روشی جهت تشخیص و آنالیز حالت چهره به کمک روش های LBP و الگوی دودویی و شبکه عصبی
- بررسی اثر آسایش حرارتی تطبیقی بر میزان مصرف انرژی یک ساختمان در اقلیم های مختلف ایران
- مطالعه تاثیر استفاده از پنجره های دوجداره مشبک بر صرفه جویی انرژی در ساختمان ها
- بکارگیری مدل بلوغ سازمانی مدیریت پروژه OPM3 در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.