سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 670

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPCC02_161

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1397

چکیده مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور

ژرم پالسم دستمایه اصلی اصالح نباتات و از مهمترین گنجینه های ملی هر کشوری است که حفاظت از آن به منزله حراست از دارایی های ملی محسوب میشود. کشورمان ایران یکی از بزرگترین و بی نظیرترین جنگل های پسته وحشی سرخس جهان را که در دل خود جای داده است که یک ذخیره و منبع ژنتیکی ارزشمند محسوب میگردد. پژوهشکده پسته در جهت حفاظت و صیانت از این منابع پایه ای و ظرفیت سازی، یک جمعیت هتروژن بالغ بر 400 ژنوتیپ سرخس را در ایستگاه شماره 2 پژوهشکده پسته رفسنجان در سال 1361 فراهم نموده است. هدف از این پژوهش بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های نر و ماده موجود در این کلکسیون و تعیین فواصل ژنتیکی و گروه بندی آنها جهت بهره وری در برنامه های بهنژادی افزایش کمی و کیفی عملکرد پسته میباشد. در همین راستا مطالعه حاضر از سال 1396 تا 1397 در ایستگاه تحقیقاتی شماره 2 پژوهشکده پسته رفسنجان اجرا شد. نتایج حاصل از ارزیابی تنوع ژنتیکی با کمک شاخص های مورفو-فیزیولوژیکی، مراحل فنولوژیک رشد و نمو و معیارهای کمی و کیفی مرتبط با عملکرد و به دنبال آن تعیین فواصل ژنتیکی با کمک روش های تک و چندمتغیره نشان داد 188 ژنوتیپ نر و 212 ژنوتیپ ماده این جمعیت به ترتیب در 20 و 18 گروه ژنوتیپی مختلف دسته بندی گردیدند. طول دوره گلدهی برای ارقام نر و ماده در این جمعیت به ترتیب 24 و 15 روز ثبت گردید. دو ژنوتیپ SM5 و SM7 به عنوان گرده دهنده و سه ژنوتیپ ماده FM9، FM16 و FM18 در این جمعیت هتروژن به عنوان ژنوتیپ های بارده برتر جهت معرفی مستقیم و یا ورود به برنامه های اصلاحی پیش رو انتخاب گردیدند.

کلیدواژه های ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور:

نویسندگان مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور

حجت هاشمی نسب

گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

علی اسماعیل پور

گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

عبدالحمید شرافتی

بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

محمدرضا نیکویی

گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

مقاله فارسی "ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور" توسط حجت هاشمی نسب، گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران؛ علی اسماعیل پور، گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران؛ عبدالحمید شرافتی، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران؛ محمدرضا نیکویی، گروه ژنتیک و بهنژادی پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی پسته ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پسته، کلکسیون سرخس، تنوع ژنتیکی، فواصل ژنتیکی هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 670 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ژرم پالسم دستمایه اصلی اصالح نباتات و از مهمترین گنجینه های ملی هر کشوری است که حفاظت از آن به منزله حراست از دارایی های ملی محسوب میشود. کشورمان ایران یکی از بزرگترین و بی نظیرترین جنگل های پسته وحشی سرخس جهان را که در دل خود جای داده است که یک ذخیره و منبع ژنتیکی ارزشمند محسوب میگردد. پژوهشکده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پسته طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ های سرخس پژوهشکده پسته کشور با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.