سال انتشار: 1397
محل انتشار:
دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 9، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_LRR-9-3_008
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 243
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی جایگاه روساختى فاعل در زبان فارسی برپایه شواهد روان زبان شناختی
چکیده مقاله:
پژوهش های انجام شده برای شناسایی جایگاه روساختی فاعل در جملات بینشان زبان فارسی به شکل گیری دو دیدگاه متفاوت در این مورد درمیان زبان شناسان ایرانی منجر شده اند. برخی از زبان شناسان همچون انوشه (1387)، درزی (1999، 1385، 1388)، تفکری رضایی (1389) و درزی و مهدی بیرقدار (1389) با ارایه شواهدی نشان داده اند که فاعل جمله پس از ادغام در درون فرافکن بیشینه گروه فعلی (کوچک)، به منظور بازبینی مشخصه حالت فاعلی یا اصل فرافکنی گسترده، به جایگاه شاخص گروه تصریف یا زمان حرکت میکند؛ درحالی که براساس پیشنهاد کریمی (2005)، جایگاه بنیادی و روساختى فاعل در جملات بینشان زبان فارسی درون فرافکن بیشینه گروه فعلی کوچک درنظر گرفته می شود و برای حرکت فاعل به شاخص گروه تصریف یا تصریف، الزامی وجود ندارد. در این مقاله، به کمک یک آزمون روان زبان شناختی دور خط از نوع قضاوت دستوری بودگی، شواهدی را در تایید دیدگاه پژوهشگرانی ارایه میکنیم که جایگاه روساختى فاعل را شاخص فرافکن بیشینه گروه تصریف یا زمان می دانند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_LRR-9-3_008 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/803490/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:درزی، علی و عباسی، مجید،1397،بررسی جایگاه روساختى فاعل در زبان فارسی برپایه شواهد روان زبان شناختی،https://civilica.com/doc/803490
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، درزی، علی؛ مجید عباسی)
برای بار دوم به بعد: (1397، درزی؛ عباسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مثنی و معدود در ایرانی میانه و نو
- تحلیل گفتمان انتقادی مداحی های بعد از سال ۱۳۸۴ بر اساس رویکرد فرکلاف ۲۰۱۵
- بررسی جایگاه نقد خواننده محور در ادبیات معاصر
- بررسی انواع کنایه و محتوای آن در قصاید پروین اعتصامی
- The Effect of Using Different Kinds of Icebreakers on Iranian EFL Students' Willingness to Communicate
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.