سال انتشار: 1396
محل انتشار:
همایش بین المللی حقوق و فقه اسلامی
کد COI مقاله: LAWJUI01_087
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,175
فایل این مقاله در 35 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 35 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی قصاص در روایات فقه شعیه و اهل سنت
چکیده مقاله:
مطابق فتوای مشهور فقهای امامیه در قصاص زن و مرد تفاوت وجود دارد چنانکه مرد در برابر کشتن زن قصاص می شود ، ولی زن باید قبل از قصاص قاتل ، نصف دیه مرد را به او بپردازد. لذا در یک برداشت ظاهری چنین به نظر می رسد که به جنس مذکر امتیاز داده شده است و این احکام با اصول مساوات و عدالت اسلام تعارض دارد. در مقابل گروهی اندک از فقهای امامیه ی معاصر پرداخت مازاد دیه را لازم نمی دانند ، اما بین فقهای اهل سنت فقیهی را نداریم که حکم عدم تساوی قصاص زن و مرد را قبول داشته باشد. دلیل عمده گروه اول تصریح برخی از روایات بر تنصیف بودن دیه زن نسبت به مرد است. و گروه دوم با تمسک به اطلاق آیه قرآن و برخی از روایات و نیز با تردید در روایات دال بر تنصیف دیه زن ، به تساوی دیه زن و مرد فتوا داده اند. در این نوشتار ضمن نقد و بررسی موضوعات فقهی و حقوقی شرط تساوی جنسیت در قصاص قرار گرفته است که آیا در عصر حاضر بعلت آنکه زنان بسیاری در تامین هزینه زندگی با مردان مشارکت دازند ، حکم عدم تساوی قصاص زن و مرد می تواند تغییر کند یا نه یک حکم ثابت است و برای همه زمانها شامل می گردد در این تحقیق ، به این نتیجه دست یافته ام که فقیه باید بتواند میان اصول و اهداف اسلامی و نیازهای نوین بشری تعادل برقرار کند به گونه ای که ماهیت و سرشت احکامی که ارایه می دهد حفظ شود ، در عین حال به نیاز جدید پاسخ داده شود. لذا ضمن تایید تثبیت حکم عدم تساوی زن ومرد در قصاص ، پیشنهاد می شود که دولت صندوقی را برای حمایت از زنان صدمه دیده و بستگان زنان مقتول ایجاد کند تا آنها بتوانند با کمک دولت ، فاضل دیه را به خانواده مرد قاتل پرداخت نمایند و مجوز اجرای قصاص را دریافت کنند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا LAWJUI01_087 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/750356/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:یزدانیان، علی،1396،بررسی قصاص در روایات فقه شعیه و اهل سنت،همایش بین المللی حقوق و فقه اسلامی،تهران،https://civilica.com/doc/750356
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، یزدانیان، علی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1396، یزدانیان؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی اخلاق در برنامه ریزی گردشگری (با تأکید بر اخلاق اسلامی)
- بررسی فقهی خمس ارباح مکاسب (سود کسب و درامد)
- بررسی اثر خصوصیات ویژه شرکت و عوامل محیطی بر عملکرد استراتژیک بازاریابی شرکتهای صنایع غذایی صادرکننده کالا در استان خراسان
- بررسی خواص مغناطیسی و الکتریکی نوار آمورف Fe78Si13B9
- تاثیر قابلیت های فناوری اطلاعات بر عملکرد شرکت ها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- اهمیت ثبت و تحلیل پتنت برای موسسات تحقیقات صنعتی
- مروری بر الزامات قراردادهای پژوهشی
- بررسی ضوابط، قوانین و سیاست های موجود حمایتی مراکز تحقیقاتی
- اقتصاد شبکه ای و چالش های موجود در زمینه حفظ مالکیت معنوی
- جایگاه مالکیت فکری در صنعت پتروشیمی: مفاهیم کلیدی و دستاوردها
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ارزیابی سیاست افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور «جز «۱» بند «الف» و بند «ی» تبصره «۱۲» ماده واحده»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح اصلاح ماده (۱۰۴۱) قانون مدنی اصلاحی مصوب ۱۳۸۱/۴/۱»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح استفساریه ماده (۵) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل وچهارم (۴۴) قانون اساسی»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی»
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.