شناسایی و مدلسازی ساختارهای رنگی طبیعی در پرطاووس
محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,565
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOPTICP16_152
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1388
چکیده مقاله:
اخیرا مطالعه برروی رنگهای ساختاری در ریزساختارهای موجود در طبیعت، مورد توجه گسترده قرار گرفته است درخشانی و نمایش رنگین کمانی ویژگیهایی هستند که این رنگها را از رنگهای رنگدانه ای متمایز می کنند. دراین مقاله به بررسی منشا تولید رنگ در پرهای دم طاووس پرداخته شده است. ابتدا ریزساختارها موجود در پر شناسایی شده است. سپس بلورهای فوتونی دو بعدی مشاهده شده در این ساختار مدلسازی شده اند محاسبۀ ساختار نواری به روش بسط موج تخت نشان میدهد که گاف فوتونی موجود در ساختار نواری عامل تولید رنگ در پر است. برای تایید پیش بینی های ساختاری نواری، طیف بازتاب این ساختار با استفاده از روش ماتریس انتقال محاسبه شده است. طیف های مربوط به رنگهای مختلف نشان میدهند که رنگهای زرد و قهوه ای موجود در پر برخلاف رنگهای سبز و آبی رنگهای ترکیبی هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا طباخیان نائینی
دانشکده فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
نرگس انصاری
پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی اوین تهران
فاطمه حیدری جامع بزرگی
دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، شهرستان نور
محمدمهدی طهرانچی
پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی اوین تهران گروه فیزیک، دان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :