کاربرد GIS و شاخص های ژئومورفیک در پهنه بندی تکتونیک فعال زون زاگرس
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 88
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,481
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO88_083
تاریخ نمایه سازی: 8 فروردین 1388
چکیده مقاله:
رشته کوه های زاگرس در قسمت جنوب و جنوب غرب ایران به عنوان بخشی از کمربند آلپ _ هیمالیا از مناطق فعال تکتونیکی بوده که هر از گاهی زمین لرزه هایی در آن مشاهده می گردد . شاخص های ژئومورفیک انتگرال ارتفاع سنجی، عدم تقارن حوضه زه کشی، طول _ گرادیان رود ، نسبت پهنای کف دره به ارتفاع دره و پیچ و خم پیشانی کوهستان از ابزارهای پایه و کارآمد تشخیص درجه فعالیت تکتونیکی بوده و بدین منظوراستخراج شد ند.با استفاده از تکنیک های GIS، رویهم اندازی سه لایه اطلاعاتی طول_گرادیان رود، نسبت پهنای کف دره به ارتفاع دره و پیچ و خم پیشانی کوهستان انجام گرفت و نقشه پهنه بندی تکتونیک فعال منطقه به صورت کمی در 5 رده (خیلی فعال ، فعال ، نسبتأ فعال ، متوسط وکم ) تفکیک گردید . از میان شاخص ها شاخص طول _گرادیان رود به عنوان یک شاخص کارآمد برای تفکیک مناطق تکتونیکی و شاخص پیچ و خم پیشانی کوهستان به عنوان مبنایی
برای استخراج فعالیت های پی سنگی معرفی شد. نقشه پهنه بندی تهیه شده افزایش میزان فعالیت تکتونیکی را ازجنوب غرب به سمت شمال شرق نشان میدهد.
نویسندگان
مرضیه زرگرزاده
کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
کاظم رنگزن
مدیر گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
عباس چرچی
عضوهیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
احسان آبشیرینی
عضوهیئت علمی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهیدچمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :