سال انتشار: 1396
محل انتشار: دهمین همایش ملی ادکا
کد COI مقاله: ADKA10_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 360
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تقابل شکاف دیجیتال و فقراطلاعاتی در جامعه ی جهانی
چکیده مقاله:
ظهور عصر جدید اطلاعات و ارتباطات، توسعه جهانی را تحت الشعاع خود قرار داده و شکافی موسوم به شکاف دیجیتال را میان کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته پدید آوردهاست. شکاف دیجیتال به معنای وجود نابرابری در دسترسی و استفاده از فناوری های رسانه ای بین کشورهای توسعه یافته و عقب مانده است. این شکاف در ایجاد ضعف های اقتصادی،علمی، توسعه ای و ... تاثیرگذار است. یکی از مقوله های مهمی که توسعه و ضعف دیگر مقوله ها به آن وابسته است، مسیله فقر اطلاعاتی است که شکاف دیجیتالی تاثیر مستقیمی برافزایش دارد و برعکس فقر اطلاعاتی نیز در ایجاد شکاف دیجیتالی موثر است. به همین دلیل نیاز است تا جامعه جهانی با تغییرات دیجیتالی و استفاده حداکثری از فناوری های رسانه ای ودیجیتالی هماهنگی بیشتری داشته باشد. در قرون گذشته جامعه ی فقیر به جامعه ای اطلاق می شد که از لحاظ مادی فقیر بود، اما در تعریف جدید، جامعه ای فقیر است که در دسترسی بهاطلاعات ناتوان باشد. بنابراین باید بتوان از فناوری های دیجیتالی برای ذخیره، بازیابی و انتقال اطلاعات استفاده کرد. دسترسی به اطلاعات در کمترین زمان و فارغ از محدودیت هایمکانی، زمانی، محلی و ... جز با فناوری های نو و نرم افزار و سخت افزارهای دیجیتالی میسر نیست. در واقع دو مقوله شکاف دیجیتال و فقر اطلاعاتی موضوعاتی هستند که کاملا درارتباط با یکدیگرند و هر کدام در ایجاد دیگری نقش بسزایی دارد و همچنین در توسعه حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز موثرند. این مقاله سعی دارد تا ضمن ارایه تعریفیدقیق از شکاف دیجیتال و فقر اطلاعاتی، انواع فقر را بررسی کرده و تاثیر متقابل شکاف دیجیتال و فقر اطلاعاتی را نیز تبیین کند و همچنین به بررسی عواملی که در شکل گیریشکاف دیجیتالی موثرند، پرداخته و در نهایت این دو مقوله را در ایران بررسی کرده و راهکارهایی که در سطح بین المللی برای کاهش شکاف دیجیتال بوجود آمده را مورد مطالعهقرار دهد
کلیدواژه ها:
توسعه اطلاعات، شكاف ديجيتال، فقر اطلاعاتي، فناوري اطلاعات
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/694339/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اکبری کرگان، سحر و محمدی بلخکانلو، هاجر و عزیزی، مهدی و اسماعیلی، سمیرا،1396،تقابل شکاف دیجیتال و فقراطلاعاتی در جامعه ی جهانی،دهمین همایش ملی ادکا،تهران،،،https://civilica.com/doc/694339
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، اکبری کرگان، سحر؛ هاجر محمدی بلخکانلو و مهدی عزیزی و سمیرا اسماعیلی)
برای بار دوم به بعد: (1396، اکبری کرگان؛ محمدی بلخکانلو و عزیزی و اسماعیلی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نجات از سرقت علمی با نرم افزارهای مشابهت یاب
- تعیین نقش رابطه والدفرزندی و خودکنترلی درگرایش به بازیهای رایانه ای دردانشجویان
- بررسی الزامات آموزش مهارتهای اجتماعی به دانش آموزان دوره ابتدایی
- عوامل موثر بر شکاف دیجیتالی با تاکید بر زبان انگلیسی به عنوان عاملی موثر در ایران
- نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT کاهش شکاف دیجیتالی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- سفرنامه ای به آلمان در نوامبر شیرین با گزارشی از کنفرانس «بازسازی وحی قرآن در بستر تاریخی » (مونستر ۲۰۱۹)
- موسوعه معارف اهل بیت- علیهم السلام- در یک نگاه
- مصحف شناسی قرآنی (۶): سه قرآن ایرانی از قرن پنجم و ششم هجری در کتابخانه حرم امام علی (ع) و بخش های مفقود آنها در دیگر نقاط جهان
- خبط و اختلال در ویراست رساله جبر و اختیار
- نسخه خوانی (۱۸) درنگی در جنگی؛ (مشتمل بر چندین فرمان از شاهان صفوی و شماری یادداشت تاریخی)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.