مطالعه میزان تحمل به شدت‌های مختلف تنش خشکی در ارقام آزاد گرده‌ افشان آفتابگردان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,211

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSDEM02_171

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1387

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه تاثیرات فیزیولوژیکی نقش تجمعی خشکی بر اجزای عملکرد و خصوصیات رویشی ارقام آزاد گرده افشان آفتابگردان در کشت تابستانه این بررسی در منطقه اصفهان صورت پذیرفت. در این طرح زمان آبیاری به عنوان عامل اصلی در 3 سطح و ارقام آزاد گرده افشان به عنوان عامل فرعی در 4 سطح بودند. تیمارهای آبیاری عبارت بودند از آبیاری براساس 60 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر (آبیاری معمول)، آبیاری براساس 120 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر و آبیاری براساس 180 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر. ارقام آفتابگردان نیز عبارت بودند از سطوح تنش به عنوان ثبات اصلی و ارقام به عنوان پلات فرعی در قالب طرح کرت‌های خرد شده با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اعمال تنش کم آبی بر کلیه مراحل فتولوژیکی شامل تعداد روز سپری شده از زمان کاشت تا رسیدن به هر یک از مراحل ستاره‌ای شدن، غنچه دهی، گلدهی کامل و رسیدگی فیزیولوژیک در سطح احتمال 1% معنی دار بود. ارتفاع بوته نیز به طور محسوسی تحت تاثیر تنش کم آبی قرار گرفت. در میان اجزای عملکرد نیز متوسط قطر طبق و وزن هزار دانه متاثر از تنش خشکی واقع شدند. عملکرد دانه نیز به طور فاحشی تحت تاثیر کم آبی واقع شد. با افزایش شدت تنش عملکرد دانه به طور محسوسی کاهش یافت.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجد نصیری، ب. 1383 . ارزیابی ارقام آزاد گرده افشان ...
  • مظفری، ک.ی.عرشی و ح. زینالی خانقاه. 1375. بررسی اثر تنش ...
  • Alessi, J.J. F.Power, and D. C. Zimmermaan. 1977. Sunflower yieldand ...
  • Boyer, J.S.1970.A leaf enlargement and metabolic rates in corn. Soybean ...
  • Charles perier, F.R.S.1983. Oil seed crops. Longman Lnc. New york. ...
  • Cox. W.J.and G.P.Joliff. 1986. Growth and yield of sunflower and ...
  • Fehr. W.R. 1 989. Principles of cultivar development in _ ...
  • Fernandez G. C.J. 1992.Effective selection criteria for assessing plant stress ...
  • Fernandez . K. and M.Castrillo. 1992 . Sunjlower leaf rolling ...
  • Humuan.J. J. D.Dutit. , H. D. Bezu idenohout. and L.P.Brujn. ...
  • نمایش کامل مراجع