سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 8، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_JTE-8-1_009
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 154
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مدلسازی مدتزمان فعالیت خرید با استفاده از مدلهای مدت: غیرپارامتری پارامتری، نمونه موردی شهر قزوین
چکیده مقاله:
از آنجا که مدلهای تقاضای سفر، در حال تغییر جهت از رویکرد سفر- مبنا به فعالیت- مبنا هستند، پیشبینی فعالیتها و مدتزمان آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. مدتزمان فعالیت، یکی از مهمترین اجزای رفتار مشارکت در فعالیت افراد و از اینرو، یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده رفتار سفر فرد است. با توجه به آنکه دادههای مدت، نامنفی و اغلبسانسور شده بوده و از توزیعی غیر از توزیع نرمال پیروی میکند، رگرسیون خطی مدل مناسبی نیست. از اینرو مدلهای مدت برای چنین دادههایی، پیشنهاد شده و در تحلیل رفتاری سفر افراد مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجا که خریدبهعنوان یکی از فعالیتهای روزمره و ضروری افراد، در دو دهه اخیر، همواره مورد توجه بودهاست، این مقاله سعی دارد با مدلسازی مدتزمان فعالیت خرید، ضمن شناخت عوامل موثر بر متغیر مدت و توزیع مناسب برای چنین دادههایی، نتایج چند رویکرد با فرضهای مختلف مدلسازی را با یکدیگر مقایسه نماید. نمونه موردی این پژوهش سفرهای خریدتورهای خانه- مبنای 2 و 3 سفره دادههای حاصل از پرسشگری نمونهای از ساکنین شهر قزوین شامل مشخصات فردی و خانوادگی، ویژگیهای شبکه حملونقل و ویژگیهای محلهای مستعد برای انجام فعالیت خرید با سهمی در حدود 99درصد از سفرهای روزانه شهروندان قزوینی است. تحلیل و قیاس نتایج مدلها نشان میدهد برآورد رویکرد پارامتری از نظر میزان خوبی برازش، نسبت به سایر رویکردها برتر و توزیع مناسب بکار گرفته شده برای دادههای مدتزمانفعالیت خرید، توزیع لگ- لجستیک است. با توجه به اینکه پارامتر مقیاس برآورد شده مدل، مقداری کمتر از 1 است، منحنی خطر، غیریکنوا و U شکل معکوس است. با توجه به نتایج، زنان شاغل نسبت به مردان و مردان نسبت به سایر افرادمدتزمان کمتری را به خرید اختصاص میدهند و این تفاوت از نظر آماری معنیدار است. شیوههای سفری غیرموتوری در کاهش مدتزمان خرید تاثیری مثبت دارند. نیز متغیرهایی مانند مسافت و جاذبه تجاری مقصد سفر، در افزایش مدتزمان انجام فعالیت خرید سهمی بسزا دارند
کلیدواژه ها:
رويكرد فعاليت- مبنا، مدل مدت، خطر، فعاليت خريد، توزيع مدت، تحليل رفتاري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/643825/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ممدوحی، امیررضا و سیدابریشمی، سیداحسان و حسینی، سیامک،1395،مدلسازی مدتزمان فعالیت خرید با استفاده از مدلهای مدت: غیرپارامتری پارامتری، نمونه موردی شهر قزوین،،،،،https://civilica.com/doc/643825
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، ممدوحی، امیررضا؛ سیداحسان سیدابریشمی و سیامک حسینی)
برای بار دوم به بعد: (1395، ممدوحی؛ سیدابریشمی و حسینی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه بازتاب نور خورشید از سطح لایه های آسفالتی رنگی با استفاده ازآزمایش میدانی
- بررسی آزمایشگاهی اثر نفوذ رواناب در عملکرد بستر ماسه ای روسازی آسفالت متخلخل
- ارزیابی اثر بارگذاری دینامیکی بر ضرایب شدت تنش روسازی آسفالتی ترک خورده با استفاده از المان محدود
- مطالعه خصوصیات مخلوطهای آسفالتی دارای قیر معدنی و زایکوترم
- تاثیر نانو لوله های کربنی بر روی قیرهای تولیدی شرکت نفت پاسارگاد
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.