سال انتشار: 1395
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم
کد COI مقاله: ICCCC01_086
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 808
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آشکارسازی تغییرات اقلیمی شهر مشهد طی 65 سال اخیر با تاکید بر سلامت، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آب
چکیده مقاله:
در این مقاله روند تغییرات بارش، دمای کمینه و بیشینه شهر مشهد با استفاده از دادههای درازمدت 65 ساله (2015-1951 (در مقیاس روزانه مورد بررسی قرار گرفته است . بدین منظور به بررسی تغییرات بیش از 30 شاخص مرتبط به متغیرها مذکور همچون شمار روزهای داغ و سرد، شمار شبهای داغ و سرد، شمار دورههای خشک و مرطوب، طول فصل رشد، امواج گرمایی، امواج سرمایی، تداوم بارشهای یک روزه و پنچ روزه، روند خشکسالیهای ماهانه و سالانه به روش SPI و SPEI ، شدت بارندگیهای سنگین و خیلی سنگین و . . . پرداخته شد است. در این راستا نخست دادهها به لحاظ کمی و کیفی مورد بررسی آماری قرار گرفتند. سپس به محاسبه شاخصهای انتخابی اقدام گردید. نتایح امر نشان داد شهر مشهد به لحاظ اقلیمی شهری آسیبپذیر میباشد. به طوری که متوسط دمای شهر مشهد از افزایش 08/1 درجهسلسیوسی طی این شش دهه برخوردار شده است. به تبع افزایش دما، شاخصهای مرتبط با دمای بیشینه با افزایش نسبی روبرو بودند. به طوری که روزهای گرم، شبهای گرمسیری، دورههای خشک، امواج گرمایی و ... روندی افزایشی داشتهاند. با توجه به افزایش روزهای گرم نیاز سرمایشی شهرها در طول فصل تابستان افزایش مییابد. بر اساس دمای کمینه روزانه روز-های سرد و همراه با یخبندان و همچنین امواج گرمایی کاهش یافته است. متغیر بارش از رفتاری نوسانی برخوردار است؛ البته متغیر بارش دارای روندی کاهشی است ولی میزان این کاهش به لحاظ آماری در سطحی معنیدار نمیباشد. تمامی این موارد بیانگر این است که اقلیم شهر مشهد در حال تغییر و رو به گرمتر شدن نسبت به گذشته است. گرمایش ناشی از تغییر اقلیم باعث پیامدهای متعددی همچون کاهش آب، افزایش بیماری میگردد و به اقتضای آن امنیت غذایی و آب را تحت شعاع خود قرار میدهد. لازمه اینکه بتوانیم نسبت به این تغییر اقلیم از آسیبپذیری کمتری برخوردار باشیم سازگاری با آن با افزایش آگاهی مردم و همچنین تغییر سبک زندگی آنها میباشد. در غیر اینصورت آسیبی جدی نه تنها در حوزه اقلیم بلکه پیامدهای ناشی از آن در حوزههای سلامت و امنیت عمومی به این کلان شهر و به تبع آن به کشور وارد خواهد آمد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICCCC01_086 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/640584/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حمیدیان پور، محسن و نبی زاده، سیدعلی اکبر،1395،آشکارسازی تغییرات اقلیمی شهر مشهد طی 65 سال اخیر با تاکید بر سلامت، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آب،اولین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم،تهران،https://civilica.com/doc/640584
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، حمیدیان پور، محسن؛ سیدعلی اکبر نبی زاده)
برای بار دوم به بعد: (1395، حمیدیان پور؛ نبی زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه ی روشی جهت تعیین نقاط حادثه خیز جاده ای با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و فرآیندهای تصمیم گیری چند معیاره
- ارائه یک طراحی جدید برای قالب های اکستروژن معکوس
- شبیه سازی بیلان آبی حوضه آبریز با استفاده از مدل WetSpaدر محیطGIS (مطالعه موردی: حوضهآبریز مرک، استان کرمانشاه)
- اثر تراکم کاشت بر عملکرد و خصوصیات رشدی بنه در گیاه دارویی زعفران
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی پراکنش و تنوع زیستی میگوهای کیسه دار Crustacea: Malacostraca: Peracarida در حرای مل گنزه استان بوشهر
- بررسی تاثیر برخی محرک ها روی بیان ژن های مربوط به ایمنی در آبزی پروری
- شناسایی ماهی خارو باله سفید CHIROCENTRUS NUDUS SWINSON , 1839 با استفاده از روش دی ان ای بارکدینگ در سواحل خلیج فارس
- پیوند مصنوعی استخوان با استفاده از زیستمندان خلیج فارس
- مروری بر ضرورت ارزیابی محیط زیستی استراتژیک در حوزه های آبخیز مشرف به اکوسیستم آبی خلیج فارس
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.