پایش اتوماتیک پوشش گیاهی متوسط مقیاس کشور به کمک تصاویر روزانه ماهواره ای Terra/Aqua با رویکرد مدیریت خشکسالی تحت WebGIS

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 405

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CGEI02_013

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1396

چکیده مقاله:

خشکسالی یکی از پدیده های طبیعی است که ممکن است در هر محلی رخ داده و پیامدهای نامطلوب به همراه داشته باشد کشور ایران به خاطر شرایط جغرافیایی و اقلیمی همواره تحت تاثیر این بحران به سر می برد از این رو یکی از راهکار های مدیران و برنامه ریزان کشور اعمال مدیریت بحران در زمان اوج خسارات خشکسالی یعنی هنگامی که خشکسالی اثرات مخرب خود را به جا گذاشته است، می باشد. به عنوان نمونه ایجاد ریزگرد ها در پی خشکسالی های طولانی مدت تقویت می شود که در شرایط فعلی خسارات زیادی به کشور وارد آوده اند. به همین سبب پایش اتوماتیک خشکسالی جهت اتخاذ تصمیمات درست قبل از وقوع بحران امری ضروری و مهم به حساب می آید. شاخص های مختلفی برای پیش بینی و ارزیابی خشکسالی وجود دارد که از بین آنها می توان به شاخص بارش استاندارد و شاخص نرمال شده پوشش گیاهی اشاره نمود. در این مقاله با استفاد از تصاویر سنجنده مودیس ماهواره Terra/Aqua و وب سرویس های مکانی یک سامانه برخط طراحی شد که به محاسبه و نمایش روزانه شاخص نرمال شده پوششش گیاهی برای ایران می پردازد.

نویسندگان

قاسم عسکری

استادیار، گروه آموزشی زمین شناسی و ژیوموفولوژی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان

سیدفاضل شاهچراغ

مربی، گروه آموزشی زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان