تولید استن، بوتانول و اتانول از باگاس سورگوم شیرین به روش تخمیری در دو فرایند تخمیر وآبکافت جداگانه SHF و قندسازی و آبکافت همزمان SSF

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 442

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ETEC06_035

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

امروزه با افزایش جمعیت جهان و پیشرفت روز افزون تکنولوژی روند استفاده از سوختهای فسیلی افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به تجدیدناپذیری اینگونه سوختها و پیامدهای منفی استفاده از آنهامانند افزایش گازهای گلخانهای و آلودگیهای زیست محیطی، یافتن سوخت جایگزین مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. که در این میان سوختهای مایع الکلی گزینه مناسبی است. از جمله این سوختها میتوان به اتانول و بوتانول اشاره نمود. در این پژوهش تولید بوتانول از بخش لیگنوسلولزی سورگوم شیرین )باگاس( تحت فرایند تخمیر استن، بوتانول و اتانول توسط باکتری کلستریدیوماستوبوتیلیکام مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از مواد لیگنوسلولزی به عنوان ماده اولیه برای تولید بوتانول زیستی، تنها از طریق تبدیل این مواد به محلولهای قندی قابل تخمیر با استفاده از فرایند مناسب شاملپیشفراوری و آبکافت امکانپذیر میباشد. در این پژوهش روش پیشفراوری آبکافت خودبخودی تحت دمای 150 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه بررسی شد. پس از انجام این فرایند باگاس پپش فراوری شده تحتفرایند آبکافت آنزیمی قرار گرفت و هیدرولیزیت آن به عنوان محیط تخمیر استفاده شد. فرایند تخمیر به دو روش تخمیر و آبکافت جداگانه ) SHF (، قندسازی و آبکافت همزمان ) SSF ( انجام شد. در فرایند آبکافت وتخمیر جداگانه مقدار 2 / 2 گرم بر لیتر بوتانول )مقدر 5 / 4 گرم بر لیتر حلال(، همچنین در طی فرایند قندسازی و تخمیر همزمان 2 گرم برلیتر بوتانول ) 4 گرم بر لیتر کل حلال( تولید شد. از معایب اصلی روشآبکافت و تخمیر جداگانه اثر بازدارندگی قندهای آزاد شده در حین فرایند آبکافت برای آنزیم میباشد. استفاده از فرایند قندسازی و تخمیر همزمان با توجه به این که میکروارگانیسم به محض تولید قندها رامصرف می کند اثر بازدارندگی روی آنزیم ها را کاهش می دهد. همچنین کاهش هزینههای مربوط به تجهیزات و استریلسازی از مزایای این روش میباشد. اما از معایب اصلی این روش متفاوت بودن دما واسیدیته بهینه آبکافت آنزیمی و تخمیر اشاره نمود که میتواند روی مقدار تولید محصول تاثیر داشته باشد. در صورتی که این فرایند را از نظر دما و اسیدیته بهینهسازی شود میتواند منجر به بهبود بازده تولید و کاهش هزینههای اقتصادی شود.

کلیدواژه ها:

بوتانول زیستی ، کلستریدیم استوبوتیلیکام ، آبکافت خودبخودی ، آبکافت و تخمیر جداگانه ( SHF ( قندسازی و تخمیر همزمان ) SSF

نویسندگان

فروغ خلیلی

دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی

حمید امیری

دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی