بررسی و مقایسه فشار روانی و رضایت زناشویی والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر و کودکان عادی 7-10 ساله شهرستان کاشان در سال تحصیلی 95-94

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 327

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESSH03_116

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه رضایت زناشویی و استرس و فشار روانی والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر و عادی 10-7 در سال 95-94 در شهرستان کاشان می باشد. روش پژوهش در این تحقیق مقطعی مقایسه ای است. جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش کلیه والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر 10-7 سال دختر و پسر مشغول به تحصیل و کلیه والدین کودکان عادی 10-7 سال دختر و پسر مشغول به تحصیل کاشان در سال تحصیلی 95-94 می باشد. همچنین نمونه آماری در این پژوهش 140 نفر از والدین، شامل 70 نفر از والدین کودکان 10-7 سال سالم و عادی و 70 نفر از والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر مشغول به تحصیل می باشند. که به شیوه تصادفی و خوشه ای چند مرحه ای از میان مدارس و مراکز توانبخشی متعدد در سراسر شهرستان کاشان انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها در این تحقیق از پرسشنامه استرس و فشار روانی DASS (21 سوالی) و هم چنین از پرسشنامه رضایت زناشویی انریج (57 سوالی) استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که بین فشار روانی والدین کودکان عقب مانده ذهنی و والدین کودکان عادی تفاوت معنا دار وجود دارد. به عبارت دیگر می توان بیان کرد که فشار روانی والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر بالاتر از والدین کودکان عادی است. همچنین میان رضایت زناشویی والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر و والدین کودکان عادی تفاوت معنادار وجود دارد. به عبارت دیگر رضایت زناشویی والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر پایین تر از میزان رضایت زناشویی والدین کودکان عادی می باشد. نتایج این تحقیق مبین این نکته است که افزایش فشار روانی وکاهش یافتن رضایت زناشویی والدین تحت تاثیر حضور کودک عقب مانده ی ذهنی آموزش پذیر در خانواده میباشد. لذا با برگزاری جلسات آموزش و مشاوره جهت والدین کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر میتوان راههای کاهش استرس و افزایش رضایت زناشویی را به آنها آموخت.

کلیدواژه ها:

فشار روانی ، رضایت زناشویی ، کودک عادی ، کودک عقب مانده ذهنی آموزش پذیر

نویسندگان

زهرا گل زاده آرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دینی ترکی، نور ا...(1385) . بررسی و مقایسه رابطه فشار ...
  • رضا زاده، حسین(394 1)."بررسی و مقایسه نیازهای روانی و اجتماعی ...
  • رمضانی، فریدون.(1382) . بررسی و مقایسه رضایت زناشویی والدین کودکان ...
  • ملک پور، مختار.(1395). بهداشت خانواده کودکان عقب مانده ذهنی . ...
  • مهدویان، فاطمه (1395). بررسی تاثیر آموزش ارتباط رضایتمندی زناشویی و ...
  • Abedin, A., Molaie, A. (2010). The effectiveness of Group Movie ...
  • Schieve L.A, B lumberg S.J, Rice C, Visser S.N, Boyle ...
  • Selda, K & Ulku, T. (2009) .Impactof autistic children on ...
  • نمایش کامل مراجع