روش شناسی مطالعه آثار زیست محیطی طرحهای مدیریت و استفاده مجدد از زه آب کشاورزی – مطالعه موردی طرح مدیریت زه آب حوزه جنوب رودخانه کرخه

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,244

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IDNC02_068

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387

چکیده مقاله:

طرح جمع آوری و مدیریت زه آبهای حوزه جنوب رودخانه کرخه در 360 هزار هکتار از اراضی کشاورزی غرب رودخانه کارون و جنوب رودخانه کرخه در دشت خوزستان، واقع شده است . هدف اصلی ا ین طرح جلوگیری و یا کاهش ورود زه آبها به منابع آب شیرین منطقه، مدیریت و استفاده مجدد از زه آبها و نیز دفع مناسب آنها می باشد . همچنین پیش بینی کمیت و کیفیت منابع پذیرنده زه آب (رودخانه کارون، تالاب بین المللی شادگان، تالاب هورالعظیم، رودخانه اروند و ...) و بررسی آثار زیست محیطی وارده بر آنها در دست مطالعه است . در مقاله حاضر، روش شناسی بررسی اثرات زیس ت محیطی طرح جمع آوری و مدیریت زه آبها بر منابع آب منطقه ارائه گردیده است . مراحل پیش بینی شده در روش مطالعه شامل، گردآوری و بررسی اطلاعات پایه در خصوص شبکه های آب یاری و زهکشی و طرحهای توسعه، شناسایی کمیت و کیفیت آب منابع پذیرنده زه آب، تعیین اکوسیستم ها و زیستگاههای حساس و مناطق حفاظت شده در محدوده مطالعات می باشد. علاوه بر این، تعیین حد استاندارد تخلیه آلاینده ها در هر یک از منابع پذیرنده زه آب، بررسی آثار زیست محیطی تخلیه زه آبها بر منابع پذیرنده در گزینه های مختلف مدیریت و استفاده مجدد از زه آب، مطالعه گزینه های مختلف دفع، مدیریت و استفاده مجدد زه آبها از دیدگاه تامین استانداردهای کیفی منابع پذیرنده و برنامه ریزی پایش کمی و کیفی آلودگی در نقاط بحرانی منابع تامین آب، منابع پذیرنده زه آب و خاک منطقه مورد توجه قرار گرفته است. نتایج حاصل از بررسی در مراحل اولیه مطالعه، ضرورت انجام نمونه برداری از زه آب های کشاورزی موجود در منطقه را در خصوص پارامترهای کیفی دارای اولویت از نظر استانداردهای ملی و بین المللی، تایید نموده است . انتخاب تناوب زمانی یک ساله برای نمونه برداری که کلیه فصول سال را در برداشته و بر اساس زمانهای تولید زه آب و نیز رژیم هیدرولوژیکی منابع آب باشد مورد تاکید قرار گرفته است.

کلیدواژه ها:

زه آب کشاورزی ، استفاده مجدد ، منابع پذیرنده زه آب

نویسندگان

یلدا بسیم

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست- آب و فاضلاب ، شرکت مهندسی مشاور سازآب پر

محمود حاجیشاه

معاونت مطالعات شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان – کارشناس ارشد آبیار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذری، اردوان - کمیته ملی آبیاری و زهکشی - نشریه ...
  • گروه کار اثرات زیست محیطی طرحهای آبیاری و زهکشی - ...
  • گروه کار سیستم های آبیاری در مزرعه - کمیته ملی ...
  • آر.اس.آیرز- حاج رسولیها، شاپور- "کیفیت آب برای کشاورزی"- 1382 ...
  • تهی، تریبا- علیزاده، مرتضی -"آلودگی آب"- 1382 ...
  • شینبرگ - علیزاده، امین -"کیفیت آب در آبیاری" -1368 ...
  • شریعت پناهی، محمد- "اصول کیفیت و تصفیه آب و فاضلاب"- ...
  • اکرم، مجتبی- لیاقت، عبدالمجید- حسن اقلی، علیرضا- "مدیریت زه آب ...
  • سازمان آب و برق خوزستان- "طرح جامع جمع آوری زه ...
  • سازمان حفاظت محیط زیست کشور - "قوانین و مقررات سازمان ...
  • *مساحت اراضی طرح نیشکر دهخدا طبق گزارشات خاکشناسی 20167 هکتار ...
  • R.G.Allen- _ Crop evapotran spiration _ Guidlines for Computing crop ...
  • نمایش کامل مراجع