ضرورت دامپزشکی و اهمیت آن در رشد اقتصادی کشور و بهداشت عمومی
محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,319
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THVC15_492
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387
چکیده مقاله:
امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت و نیاز بشر به غذا، منابع حیوانی یکی از بهترین منابع برای تامین این نیاز شناخته شده است و گرایش به آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است به تبع آن دامپزشکی نیز از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار شده است بطوری که در بسیاری از کشورها بخش دامپزشکی یکی از بخشهای مهم و در عین حال فعال آن کشور شناخته می شوند و دامپزشکان نیز در این جوامع از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند . با توجه به ارزش سرمایه دامی کشور که بالغ بر 75000 میلیارد ریال می باشد و بالغ بر 150 میلیون واحد دامی با
پرورش 700 میلیون قطعه طیور و مراکز متعدد پرورش میگو می باشد حفظ چنین سرمایه هایی توجه بیشتری می طلبد و در این بین دامپزشکان دارای وظیفه ای بس خطیر و بزرگند .
از طرفی آلودگی انگلی و بیماریهای غیر انگلی موجب حذف 2 هزار تن کبد به ارزش 250 میلیارد ریال می گردد و در بیماری سل صرف نظر از تلفات ناشی از بیماری درگاه های آلوده میزان شیر 10-25 درصد کاهش می یابد کاهش وزن دامها در اثر ابتلا به کرمهای لوله گوارش و تنفس در هر رأس دام 2/3 کیلوگرم و در اثر آلودگی انگلهای خارجی معادل 1/7 کیلوگرم می باشد بدین وسیله نظارت و بازرسی دامپزشکان سبب شده تا شیوع بیماری در گاو از 13 در هزار رأس در سال 68 به کمتر از 3 در هزار رأس گاو در سال 77 و شیوع بیماری در گوسفند و بز از 49 در هزار راس در سال 68 به کمتر از 18 در هزار رأس در سال 77 و درصد آلودگی بیماری سل از 2/49 درصد در سال 67 به 0/17 درصد در سال 76 کاهش یابد .
لذا دامپزشکان ضمن حفظ سلامت و بهداشت دام مانع سرایت و انتشار بیماری در جوامع انسانی شده و با حفظ ذخایر دامی در روستاها مانع اتلاف سرمایه های روستائیان می گردند . اجرای برنامه های بهداشت دام و دامپزشکی هر ساله به طور وسیعی موجب جلوگیری از تلفات و کاهش افت تولیدات دامی گردیده است . در این مقاله نقش حیاتی دامپزشکی را در جهت نیل به این امر مهم و بطور کلی اهمیت و ضرورت اقداماتی که دامپزشکان زحمتکش در کلیه مراکز مربوطه متحمل گشته تا سلامت و حیات جامعه بشری تأمین و تضمین شود را مورد بررسی و کنکاش قرار داده که مهمترین نکات مورد ارزیابی عبارت است از : -1 چگونگی بهبود محرک رشد و تولید -2 چگونگی رعایت و کنترل خاص زمان پرهیز از مصرف و بازرسی در کشتارگاه ها و کارخانه شیر و مواد غذایی -3 چگونگی حفاظت و دفاع از مسائل حقوقی دامپزشکی.
نویسندگان
مسلم آقایی قمصری
دانشجوی دکترای دامپزشکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار – عضو باشگ
ابوالقاسم صفدری
دانشجوی دکترای دامپزشکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار – عضو باشگ