اثر بخشی رفتار درمانی دیالکتیک گروهی بر تغییر باور های غیر منطقی و خودکارآمدی ترک اعتیاد افراد وابسته به مواد تحت درمان با متادون در شهر ازنا
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 846
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPE03_363
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به منظور تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی گروهی بر کاهش باورهای غیرمنطقی و افزایش خودکارآمدی افراد وابسته به مواد تحت درمان با متادون در شهر ازنا بود. طرح پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی همراه با طرح پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه افراد وابسته به مواد تحت درمان با متادون در کلینیک ترک اعتیاد بودند که تعداد 40 نفر مبتلا به سوء مصرف مواد تحت درمان نگهدارنده با متادون به شیوه تصادفی از مرکز ترک اعتیاد انتخاب و در دو گروه آزمایش و گروه گواه به شیوه تصادفی قراگمارده شدند. نمونه پوهش به پرسشنامه های خودکارآمدی برامسون (1999) و باورهای غیر منطقی جونز (1968) پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت درمان رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی قرار گرفتند و گروه گواه بدون هیچ درمان گروهی تنها داروی متادن دریافت کردند داده ها به کمک روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری با استفاده از نرم افزار آماری spss18 تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که رفتار درمانی گروهی دیالکتیک توانسته میزان باورهای غیر منطقی را کاهش و باورهای خودکارآمد را افزایش دهد. در کل نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که آموزش رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی بر میزان خودکارامدی و باورهای غیرمنطقی افراد وابسته به مواد تحت درمان بامتادن موثر بوده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین خلیلی
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی- دانشگاه آزاد واحد بروجرد- لرستان –نویسنده مسیول
مصطفی نوکنی
دکتری روانشناسی بالینی- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک-اراک -ایران
کوروش گودرزی
دکتری روان شناسی تربیتی- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد بروجرد-بروجرد-ایران
حسین داودی
دکتری مشاوره- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد خمین- خمین – ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :