بررسی مقایسه ای میزان تاثیر برنامه ریزی دوزبانه (فارسی-عربی) و برنامه ریزی درسی تکزبانه بر پیشرفت تحصیلی مهارت های درس بنویسیم دانش آموزان پسر دوزبانه پایهی اول ابتدایی شهر اهواز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 425

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE03_318

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای میزان تاثیر برنامه ریزی دوزبانه (فارسی-عربی) و برنامه ریزی درسی تک زبانه بر پیشرفت تحصیلی مهارتهای درس بنویسیم دانش آموزان بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون – پس آزمون می باشد. جامعهی آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه اول دوزبانه مدارس ابتدایی شهرستان اهواز بود. که 80 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به سه گروه آزمایش و یک گروه گواه تقسیم شدند. گروه گواه در درس بنویسیم با برنامه درسی یکزبانه آموزش دیدند و در گروه آزمایش، دانش آموزان به سه شیوه انتقالی، دوسویه و غوطه ورسازی آموزش دیدند. سپس سه گروه آزمایشی به مدت 10 جلسه تحت آموزش روش های دو زبانه قرار گرفتند. ابزار پژوهش، شامل آزمون معلم ساخته پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل تحلیل کواریانس یک متغیره و چند متغیره آنکوا و آنالیز واریانس یک متغیره آنوا استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بود، دانشآموزانی که با برنامه درسی دوسویه آموزش دیدهاند در پاسخگویی به تست های استاندارد ارزشیابی مهارت تحصیلی عملکرد بهتری دارند. همچنین این دانش آموزان کمترین نرخ در ترک تحصیل را داشتند.

کلیدواژه ها:

برنامه ریزی تک زبانه ، برنامه ریزی درسی دوزبانه ، پیشرفت تحصیلی

نویسندگان

شکوه تبرا

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :