بررسی تاثیر هندسه طرح های موازی و لچکی پایانه رمپ های خروجی برجریان ترافیک بزرگراه برای خروج ازبحران ترافیکی(مطالعه موردی: بزرگراههای استان تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 517

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM08_222

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1395

چکیده مقاله:

پایانه رمپ به عنوان یکی ازبحران های مهم ترافیکی درآزادراهها وبزرگراهها مورد توجه محققان بوده و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است. غالباً همه مانورهای ورودی وخروجی در بزرگراهها در پایانه رمپ ها اتفاق می افتند واین پایانه هاعلت ایجادبسیاری از گره های ترافیکی دربزرگراه هستند. در صورتیکه این پایانه هاازلحاظ فرم هندسی درست طراحی، برنامه ریزی وکنترل نشده باشند باعث افزایش خطرتصادف ،کاهش توان عملیاتی دربازه های زمانی پیک وافزایش گره های ترافیکی و....می شوند.هدف این پژوهش،جلوگیری ازبحران های ترافیکی درخروجی پایانه رمپ هابابررسی تأثیر فرم هندسی این بخش بر پارامترهای ترافیکی بزرگراه (سرعت وتردد) با توجه به وضعیت ترافیکی آن و بررسی علت عدم یکنواختی میزان سرعت وتردد درمحدوده پایانه رمپ ها مثل سایرقسمت های اصلی بزرگراه است.اطلاعات مورد نیاز برای این پژوهش با فیلم برداری از 60 سایت مختلف پایانه رمپ واقع دربزرگراههای استان تهران دردومقطع قبل وبعدازپایانه واستخراج اطلاعات از آن به دست آمده است پس از آن بااستفاده ازنرم افزار Spss به ارائه مدل وبررسی رابطه بین سرعت وتردد وسایل نقلیه با پارامترهای هندسی پایانه رمپ پرداخته می شود . نتیجه اجرای مدل نشان می دهد که LT و LD وN از پارامترهای هندسی تاثیرگذاربر سرعت و ترددوسایل نقلیه عبوری ازبزرگراه هستند.بطوریکه باافزایش طول خط کاهش سرعت (LD) ولچکی (LT) سرعت وسایل نقلیه عبوری ازبزرگراه بطورقابل ملاحظه ای افزایش می یابدو با افزایش تعدادخطوط بزرگراه)N(شاهد تاثیرافزایشی ترددوسایل نقلیه عبوری ازبزرگراه تقریبا به اندازه ظرفیت یک خط هستیم. افزایش طول لچکی(TL)باعث افزایش درمیزان ترددوسایل نقلیه می شود چون راننده دراین طول ازمسیراصلی خارج می شود(درخروجی ها).بنابراین خط نوع لچکی دارای خصوصیات عملکردی بالاتری نسبت به نوع موازی است.

نویسندگان

مسعود تیموری

کارشناس ارشدراه وترابری،دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،ایران

محمدسعید منجم

استادیاردانشکده مهندسی عمران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تیموری، م سعود. (1395). تاثیرفرم هند سی پایانه خروجی و ...
  • آیین نامه طرح هندسی راه های ایران. (1391). نش-ریه ش-ماره ...
  • تناکی زاده، امین. (1391). بررسی اثر مشخصات بارگذاری بر مدول ...
  • آیین نامه طراحی راههای شهری. (1375).وزارت مسکن وشهرسازی.مرکزمطا لعا ت ...
  • معیار های فنی طرح هندسی تقاطعات(1367). نشریه شماره 87 معاونت ...
  • Aashto.(201 1).A. "Policy on Geometric Design of Highways and Streets." ...
  • نمایش کامل مراجع