امکان سنجی ارائه مدل تغییر رفتار کاربران، حفظ موقعیت جانبی، تحت تاثیر ویژگی علائم افقی در معابر شهری (نمونه موردی خیابان دهم فروردین یزد)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TTC15_018

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

جابه جایی جانبی یکی از معمول ترین پدیده ها در جریان ترافیک است که عدم رعایت و کنترل آن موجب حوادث رانندگی پهلو به پهلو و از روبرو می شود. رفتار رانندگان در جابه جایی جانبی و انحراف از مرکز محور کانال هایترافیکی، تحت تاثیر کیفیت و شرایط عملکردی علائم افقی به ویژه خط کشی می باشد. در این مقاله ضمن مروری بر عملکرد و تاثیرگذاری علائم افقی و خط کشی ها بر رفتار رانندگان، امکانسنجی توسعه یک مدل خطی بر میزانجابه جایی رانندگان نسبت به متغیرهای ترافیکی نظیر سرعت، حجم و سرفاصله عبور زمانی مورد توجه قرار گرفته است. اثر کیفیت خط کشی با توجه به میزان کنتراست رنگ سفید در زمینه سیاه ارزیابی شده، حجم و سرعت توسط فیلمبرداری های دستی انجام شده و فیلم های دوربین های کنترل ترافیک مرکزی استخراج شده است. بااستفاده از تحلیل های آماریANOVA و t-test میزان جابه جایی جانبی وسایل نقلیه در دو حالت قبل و بعد ازبهبود خط کشی ها بررسی گردید. نتایج نشان می دهد، نمی توان تاثیرپذیری رفتار حرکت در وسط خطوط ترافیکی متاثر از شرایط ترافیکی و عملکرد خط کشی را مدلسازی نمود، هرچند الگوی رفتاری رانندگان با تغییر در کیفیت خط کشی ها بهبود می یابد

نویسندگان

بهنام پورنجف زاده اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران-راه و ترابری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدمهدی خبیری

استادیار، گروه منهدسی عمران-راه و ترابری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :