پیشبینی پارامترهای اقلیمی دوره 2030 -2011 تحت شرایط تغییراقلیم با استفاده از مدل اقلیمی HadCM3 و مدل ریزمقیاس نمایی WG- LARS (مطالعه موردی : ایستگاههای سینوپتیک اهواز و دزفول)
محل انتشار: پنجمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 785
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCCC05_087
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395
چکیده مقاله:
امروزه پیشبینی بلند مدت متغیرهای اقلیمی برای اطلاع از میزان تغییرات و در نتیجه در نظر گرفتن تمهیدات لازم برای تعدیل اثرات سوء ناشی از تغییر اقلیم مورد توجه اقلیم شناسان و پژوهشگران قرار گرفته است. در این تحقیق بدلیل موقعیت استراتژیک استان خوزستان ، وضعیت اقلیمی دو ایستگاه اهواز و دزفول در این استان مورد بررسی قرار گرفت و ضمن بررسی کارآیی مدل WG- LARS ، از این مدل برای ریز مقیاسکردن نتایج حاصل از مدل HadCM3 تحت سه سناریوی A1B ،A2 و B1 برای دو ایستگاه مذکور استفاده شد . نتایج تحقیق نشان میدهد که دمای حداقل و دمای حداکثر این دو ایستگاه تحت سناریوهای مختلف افزایش مییابد. هچنین در مورد بارش تحت سناریوی A2 و B1 هر دو ایستگاه با افزایش بارش مواجهه خواهند بود در حالیکه تحت سناریوی A1B بارش ایستگاه اهواز روند کاهشی و در ایستگاه دزفول روند افزایشی خواهد داشت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره رامک
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
جهانگیر پرهمت
تهران، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
حسین صدقی
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
ابراهیم فتاحی
تهران، پژوهشکده هواشناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :