بررسی نقش مکان یابی در آمایش سرزمین و توسعه پایدار روستایی و بررسی میزان پایداری روستایی با روش kriging مطالعه موردی: روستاهای مرکزی بیله سوار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 990
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICINH01_531
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
تلاش برای داشتن یک برنامه ملی آمایش سرزمین در طول 35 سال گذشته همواره با موانع و چالش های متعددی مواجه شده است. تجربه برنامه ریزی از نوع آمایش سرزمین در ایران موید اتفاقات و تصیم گیری های پرفراز و نشیبی در ابعاد مفهومی،نظر یهای تکنیکی، هیرو ای، فرایندی، سازمان و ی قانونی یم باشد که مکان یابی به صورت آگاهانه و با برنامه ریزی دقیق ازجمله روشهای پیشبرد آمایش سرزمین است؛ بنابراین هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی نقش مکان یابی در آمایش و توسعه پایدار روستا یی و بررسی میزان پا یداری روستاهای مرکزی بیله سوار با روش kriging است؛ این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و رویکرد حاکم بر فضای تحقیق، کاربردی است ؛ به این ترتیب که ابتدا اطلاعات و آمار مورد نیاز در ارتباط با پایداری روستاها یبخش مرکزی بیله سوار جمع آوری گردیده و سپس در نرم افزار 3.10 Gis Arc به روش kriging به بررسی پا یداری روستاها پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که مکان یابی فعالیتی است که استعدادهای فضایی و غیر فضایی یک سرزمین را جهت، انتخاب مکان مناسب برای کاربری خاص مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار می دهد و نقش مثبت و حیاتی در آمایش سرزمین و توسعه پایدار خواهد داشت؛ نتایج نهایی تحقیق براین است که روستاها ی قره قاسملو، گوگ تپه، گون پاپاق و زرگر در سطح پایداری بالا قرار گرفته و روستاها ی قشلاق اوج درق علیا، قشلاق اوج درق سفلی،قشلاق قیرلو حاج بابا، قشلاق آق برون، چا ی قشلاقی، قشلاق آقامعلی و بیگ باغلو در سطح پایداری پا یین قرار گرفته اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن خاوریان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه محقق اردبیلی
مهدی شاهی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
لیلا قبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :