تأتیر تمرینات نروفیدبک بر فراشناخت ورزشکاران نیمه ماهر

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 461

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_201

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

بسیاری از روانشناسان ورزش در چند سال اخیر اثبات کردهاند بدون بهره برداری از مهارت های روانی، رسیدن به اوج عملکرد 1 ورزشی میسر نیست.(جانگ،وراک و راش2000.(بیان می دارد مهارت های شناختی زیر شاخه ای ازمهارت های روانی می باشد.ازجمله راهبردهایی که شناخت را ارزیابی،نظارت یا کنترل میکند می توان به فراشناخت اشاره کرد (ولز2 ،2009 .(رویکرد فراشناختی بر این باور است که افراد به این دلیل در دام ناراحتی هیجانی گرفتار میشوند که فراشناخت های آنان به الگوی خاصی از پاسخ دهی به تجربه های درونی منجر میشود که موجب تداوم هیجانهای منفی میشود. این ارزیابی در جای خود باعث تشدید هیجان منفی عمدتا0 به صورت اضطراب میشودکهمیتوانددر عملکرد ورزشکاران تأثیر منفی بگذاردیکی از روشهای تقویت 3 مهارتهای شناختی مغز از طریق نوروفیدبک است که فرد نوعی از بازخورد سیگنالهای مغزی خود را دریافت میکند (رایموند ،2005.(در این روش فرد قادر خواهد بود تا پاسخ های فیزیولوژیک نادرست را در روش نوروفیدبک بهبود ببخشد. بنابر این هدف از تحقیق حاضر آن است که آیا نوروفیدبک بر باورهای فراشناخت ورزشکاران نیمه ماهر تأثیر خواهد داشت؟

نویسندگان

مهتا اسکندرنژاد

استادیارگروه رفتارحرکتی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

زهرا نیکنام

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی ورزشی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Junge, A. Dvorak & D Rosch, T. (200). Psychologicall and ...
  • Raymond, Joshua. Sajid, Imran. Parkinson, Lesley A. Gruzelier, John H. ...
  • Wells, A. (2009). Metacognitive therapy for anxiety anddepression. New York: ...
  • نمایش کامل مراجع