بررسی نقش انتقال مجدد مواد فتوسنتزی و توزیع و تجمع ماده ی خشک در تشکیل عملکرد دانه در دو رقم ذرت فجر (KSC260) و دهقان (KSC400)
محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 804
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF05_157
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
به منظور مطالعه ی روند تولید و تجمع ماده ی خشک و انتقال مجدد مواد فتوسنتزی به دانه در دو رقم زودرس ذرت دانه ایشامل فجر (KSC260) و دهقان (KSC400)، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی1393 در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور واقع در شهرستان کرج انجام پذیرفت. روند توزیع و تجمع مادهی خشک، از 15 روزپس از کاشت این دو هیبرید، در 8 مرحله انجام پذیرفت. با وجود تفاوت غیر معنی دار بین وزن خشک ساقه و برگ دو رقم،تخصیص مواد فتوسنتزی به دانه در رقم KSC260 بیشتر از رقم KSC400 بود که همین مسئله موجب شاخص برداشت بالاتردر رقم KSC260 و برتری آن نسبت به رقم KSC400 گردید. با ورود هر دو رقم به فاز زایشی و آغاز پر شدن دانه، کاهش وزنبرگ و ساقه در رقم KSC400 بیش از رقم KSC260 بود اما افزایش وزن دانه در آن نسبت به رقم KSC260 به طور معنی داریکمتر بود به گونه ای که عملکرد دانه به هنگام رسیدگی فیزیولوژیک در رقم 694/8KSC400 اما در رقم ، 1407/7KSC260 ،گرم در متر مربع بود که شاید این مسئله بتواند نشان دهنده ی محدودیت مخزن در رقم KSC400 نسبت به رقم KSC260 باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم رحیمی جهانگیرلو
دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
سعید صوفی زاده
استادیار گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
جعفر کامبوزیا
استادیار گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
اسکندر زند
استاد بخش تحقیقات علف های هرز، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :