مقایسه میزان شادکامی و بهزیستی روانشناختی دانشجویان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه شهرکرد

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 735

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMSPORT01_021

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

بیماری های روانی مهمترین مسئله بهداشت روانی جامعه هستند و خیلی از بیماری های جسمانی منشا روانی دارد تحقیقات انجام شده در حیطه روانشناسی و ورزش نشان می دهد که ورزش و فعالیت های بدنی یکی از راههای بهبود سلامت روان و کاهش بیماریهای روانی است، با توجه به شیوع ناهنجاری های روانی در بین اقشار مختلف مردم و نظر به اثرات مثبت ورزش و فعالیت بدنی در پیشگیری و درمان مشکلات روانی و افسردگی های مزمن، در تحقیق حاضر تأثیرفعالیت های بدنی و پرداختن به ورزش بر میزان شادکامی و بهزیستی روانشناختی دانشجویان دختر بررسی گردیده است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و به صورت میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضررا دانشجویان دختر دانشگاه شهرکرد تشکیل دادند. ابزار مورد استفاده اندازه گیری، پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHQ) پرسشنامه بهزیستی روانشناختی کارول ردیف (PWI) بود که به ترتیب روایی و اعتبار آنها با استفاده از آلفای کرونباخ (0/87) و (0/85) محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ازمون t مستقل تحلیل واریانس دو طرفه استفاده شد.نتایج حاصل از این تحقیق اختلاف معنی داری در عزت نفس،رضایت از زندگی،کارآمدی، خلق مثبت و شادکامی بین دو گروه رانشان داد همچنین میزان عزت نفس، رضایت از زندگی،کارآمدی، خلق مثبت و شادکامی دانشجویان دختر ورزشکار بیشتر از دانشجویان دختر غیرورزشکار است. لذا ورزش و فعالیت بدنی موجب بهبود خلق و خو، سلامت روانی و افزایش خودباوری و احترام به نفس می شود. با توجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت تمرین و فعالیت های بدنی تأثیر بسزایی در سلامتی روان و شادکامی دانشجویان دارد.

کلیدواژه ها:

شادکامی ، بهزیستی روانشناختی ، دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار

نویسندگان

سمیه صفری

استادیار دانشگاه شهرکرد

علیرضا امیدی

استادیار دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ghasempour . A, Jodat. H, Soleimani. M, Happiness as a ...
  • Nastaran. I. Asadi.H. A Study of the Relationship between Happiness ...
  • Talebiyannia .H, Azarin.Y. Malek pour. Y, Mohammadli S, Comparison of ...
  • نمایش کامل مراجع