نقش اسید های چرب امگا-3 بر سلامتی
محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 892
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FIFIC01_058
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
اسید های چرب امگا-3 جزء اسید های چرب ضروری شناخته می شود و بایستی از طریق رژیم غذایی تامین گردد. این دسته از اسید های چرب، به دو دسته زنجیر کوتاه (آلفا لینولنیک اسید) و زنجیر بلند (ایکوزا پنتاانوئیک اسید و دوکوزا هگزاانوئیک اسید) تقسیم می گردد و نقش موثری را در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها نظیر بیماری های قلبی- عروقی، سرطان، دیابت و... دارد. هدف از این مقاله مروری، بررسی نقش اسید های چرب امگا-3 بر سلامتی، اهمیت نسبت امگا-6 به امگا-3 و عوامل موثر بر تبدیل آلفا- لینولنیک اسید به اسید های چرب امگا-3 بلند زنجیرتر در بدن و وضعیت مصرف محصولات محتوی امگا-3 در سطح ایران و جهان می باشد. مطالعات نشان می دهد که نسبت امگا-6 به امگا-3 رژیم غذایی ایرانی حدود 30-11 به 1 می باشد و کمبود امگا-3 در رژیم غذایی ایرانی به چشم می خورد و بایستی کمبود این اسید چرب ضروری را با تولید محصولات غنی از امگا-3 نظیر تخم مرغ غنی شده با امگا-3 و مصرف آن رفع نمائیم.
کلیدواژه ها:
آلفا-لینولنیک اسید ، امگا-3 ، ایکوزا پنتاانوئیک اسید ، دوکوزا هگزا انوئیک اسید ، نسبت امگا-6 به امگا-3
نویسندگان
نرگس اسمعیلی فرد
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران
منوچهر بهمئی
دانشیار شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران
پروین عشرت آبادی
استادیار علوم و صنایع غذایی، پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده غذایی و کشاورزی، کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :