بررسی نگرش مرتعداران شهرستان دماوند نسبت به برنامه های آموزشی حفظ و احیاء مراتع

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 353

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_015

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

مراتع به عنوان یک منبع عظیم و ماده اولیه برای تولیدات دامی محسوب می شوند. سالانه مقدار وسیعی از مراتع بر اثر چرای بیش از حد و بی موقع دام ها تخریب گردیده و از مرحله تولید و بهره برداری خارج میگردند. لذا طراحی و اجرای برنامه هایآموزشی می تواند راهکاری مؤثر در جهت حفظ و احیاء مراتع باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش مرتع داران شهرستان دماوند نسبت به برنامه های آموزشی حفظ و احیاء مراتع و به صورت توصیفی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه مرتع داران شهرستان دماوند مشتمل بر 250 نفر می باشد. بر اساس جدول کرجسی و مورگان، از بین افراد جامعه آماری 152 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری این تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته بوده است که مرتع داران مورد مطالعه در این پژوهش به آن پاسخ دادند. روایی ابزار تحقیق با استفاده از نظرات چند تن از اساتید صاحب نظر در زمینه موضوع پژوهش ارزیابی شد و با انجام اصلاحات مقتضی تأیید گردید. پایایی پرسشنامه هم با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 79/0 بدست آمد و مورد تأیید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل های آماری در پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار SPSS/21 انجام گرفته است. بر اساس نتایج بدست آمده، میانگین ساعات حضور مرتع داران مورد مطالعه در برنامه های آموزشی مربوط به فعالیت های مرتع داری حدود 12 ساعت می باشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که نزدیک به نیمی از مرتع داران مورد مطالعه اثر بخشی برنامه های آموزشی را در حد خوب و عالی می دانند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهروز فرزام

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین دانشکده کشاورزی گروه ترویج و آموزش کشاورزی ورامین

مجید آقامحسنی فشمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا دانشکده کشاورزی گروه ترویج و آموزش کشاورزی ورامین

محمدرضا سلیمانپور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا دانشکده کشاورزیگروه ترویج و آموزش کشاورزی ورامین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • درصد 13/82 34/87 38/15 1316 100 ...
  • Abtahi, M. and Khosroshahi, M. 2005.Deserts area of Esfahan province ...
  • MokhtariZanj ani, _ 2003.Viewsof pasture ownersand experts _ fDepartmentof Natural ...
  • Molaee, R. 2002. Effectiveness measuremet of extension education for pastoralists ...
  • نمایش کامل مراجع