ارزیابی فنی بهینه سازی مصرف آب در شرکت پالایش نفت اصفهان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,050

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OWCI01_086

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

چکیده مقاله:

پالایشگاه اصفهان با تولید نزدیک به یک چهارم از فراورده های نفتی، از بزردگترین پالایشگاه های کشور است . در این مقاله بهینه سازی مصرف آب در شرک پالایش نفت اصفهان با توضیح فنی از قشخصات کمی و کیفی واحد تصفیه فاضلاب صنعتیای پالایشگاه گزارش قی گردد. به صورت کلی واحد تصفیه فاضلاب غیر روغنی پالایشگاه به دو قسمت فاظلات روغنی و غیر روغنی تقسیم یم شود . . خوراک واحد تصفیه فاضلاب غیر روغنی پالایشگاه اصفهان را ت م های قختلف زیرآب برج خنک -کننده، زیرآب دیگهای بخار و زیرآب سیستم تصفیه ی آب )در اثر احیای زئولی ها( تشکیل قی دهد. آب هرای آلروده بره قروادروننی نیز به صورت جداگانه وارد واحد تصفیه پ اب روننی قی شود. به صورت قیانگی حدود 350 متر مکعب بر ساعت پساب تصفه شده واحد بازبافت و 200 متر مکعب بر ساعت ازواحد المسز معکوس ، بخش زیادی از آب مصرفی پالایشگاه را تامین می کند . در گذشته ظفیت تصفه پساب شرکت حدود 280 متر کعقب ببر ساعت بود که در سال 88 با احداف چهار واحد اسمز معکوس (RO) حدود 400 متر کعب پاسب دیگر تصفیه و به چرخه صنعت باز گردانده شد . از دیگر موارد بهنیه کدن مصرف آب در پالایشگاه ، راه اندازی واحد RO شماره 5 جهت تصفیه پساب با املاح بالا که خوار آن درو ریز واححد RO شماره 4 با ظرفیت 50mH می باشد . همچنین طبق نایج بدست آمده در زمینه بهینه کردن فرایند تصفیه تعویض کربنفعال فیتر های کربنی و قرار دادن لایه های نگه دارنده شن د رکف فیلتر ها در موقع شارژ کربن فعال جدید ، منجر به افزاش دوره بهره برداری و میزان آب تصفیه شده خروجی از واحد اسمز معکوس گردده است . افزایش تعداد فلا شینگ یکی دیگر از مواردی است که برای کاهش گرفتگی بیولوژیکی صورت گرفت .

نویسندگان

کورش نصراصفهانی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه اصفهان کارمند عملیات پالایش، واحد آب برق بخار، پالایشگاه اصفهان

قاسم غفاری

کارشناسی ارشد، رییس واحد آب برق بخار، پالایشگاه اصفهان

سینا توکل

کارمند عملیات پالایش، واحد آب برق بخار، پالایشگاه اصفهان

مهرداد فرهادیان

گروه پژوهشی تصفیه آب و بازیافت پساب، پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :