ارائه مدلی برای ارزیابی وضعیت فعالیتهای شرکت های نفتی در زمینه مدیریت دانش و ارائه راهکارهای بهبود مطالعه پیمایشی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 532

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MRMEA01_058

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

صنعت نفت یکی از مهمترین صنایع پایه در توسعه اقتصادی اجتماعی به حساب آمده و بخش عمده ی در آمد ملی کشور از صنعت نفت تامین می شود، ضرورت دارد که مدیریت دانش به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته و موانع موجود بر سر راهاستقرار آن مورد بررسی قرار گیرد، الگوی مطالعه حاضر برگرفته از تحقیقاتی است که شرکت نوکو در سال 4102 به صورت بین المللی انجام داده است، جامعه هدف این پژوهش پالایشگاه های تابع شرکت ملی فراورده های نفتی ایران است، این پژوهش از نوعتوصیفی کاربردی است، جهت انجام پژوهش از دو پرسشنامه با زمینه های - IT و مدیریت و در مجموع 83 سوال طراحی شدهاست، به منظور بررسی روایی پرسشنامه از نظرات خبرگان استفاده شده و جهت سنجش پایایی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید که پایایی کل هر دو پرسشنامه 98.0 برآورد گردیده است که حاکی از اعتبار بالای ابزار اندازه گیری می باشد و با توجه به اینکه تیم های مدیریت دانش از افراد محدودی تشکیل شده است با توجه به اینکه جامعه آماری ما بسیارمحدود بوده از شیوه سرشماری استفاده شده است. به هر پالایشگاه ده پرسش نامه ارسال گردید که در مجموع 09 پرسش نامه ارسالی که تعداد 09 پرسش نامه دریافت شد. به منظور بررسی ارتباط بین گویه ها و بار عاملی هر گویه از مدل معادله ساختاری در سه بخش با ده گویه که شامل بخش اول )فرایند مدیریت دانش، تکنولوژی، نحوه هدایت و اجرا، تیم مدیریت دانش، نقاطتمرکز( بخش دوم )بهترین عملکرد، اجتماعات یادگیری، درس های آموخته شده( بخش سوم )بلوغ مدیریت دانش )میزان و سال های بهره مندی از مدیریت دانش(( استفاده شده است که بار عاملی بخش دوم بر بخش سوم بیشتر بوده و در بین گویه های بخش دوم، درس های آموخته از بار عاملی بیشتری برخوردار بوده است.

نویسندگان

محمدرضا نادری

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

نسیم غنبرطهرانی

استادیار دانشگاه خوارزمی

محمدعلی سبحان اللهی

دانشیار دانشگاه خوارزمی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اه‌ری‌م‌قص‌ود)1387(. لن‌ج‌شکفی‌ت خدم‌ات‌داخ‌ی وس‌طحب‌ازاقیلی درن‌ی‌ش‌ی‌تگ‌ازت هرانب‌زرگ و اتب‌اطق‌دام‌ات ب‌ازایل‌ی درن‌ی ...
  • پ‌اش‌ازاده. ی.)1391(باررس‌یتلی‌ل‌وغ م‌و‌ی‌ت دل‌شرب‌ر یزارنکفی‌ت خ‌دم‌ات ون‌وآوری." ...
  • ت‌ورج، م. م. and ح. ز. آ.س‌هه)1392(. ب‌ریس‌ی رب‌طف‌ر _ ...
  • _ "ج‌گ‌اه م‌ف‌ی‌ت د‌ش درف‌رین‌د م‌ی‌ی‌تب‌ه‌ره وری)م‌وردک‌اوی درش‌رک‌ت‌م‌لی الی‌ش وپ‌خ‌ش(." ...
  • رض‌اغ‌ف‌ی‌ان)1387(. ق‌ک م‌دل ج‌ب‌ه ف‌ظوری‌اده‌س‌ازی م‌ف‌ی‌ت د‌ش درش‌ک‌ت ه‌ای دل‌ش ...
  • س‌ه‌ی، ر.)1389.ب"‌ن‌ج‌ش هزان آم‌گی‌ش‌کع‌تپیله ه‌ان‌فتی یط‌رانب‌را ی‌پی‌اده‌س‌ازی م‌و‌ی‌ت دل‌ش." ...
  • ع‌ادل, ص. and ح. رفب‌رشت‌ه)1388(باررس‌پت‌ح‌ل‌ی ع‌وام‌ل زینه ای م‌ث‌رب‌رامتقر اری‌ست‌م ...
  • ن‌ص‌راص‌ف ول‌ی, ح.)1387 (. ک‌رس‌ی‌ض‌ررورت ها و چل‌ش های‌ات‌قر ارم‌ی‌ت ...
  • _ خ‌فی‌ع م. م. د. ر. ا.ای‌ن, چ. ا. ت. ...
  • نمایش کامل مراجع