سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 695

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFF01_029

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار

پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت تشکل های آب بران از دیدگاه بهره برداران حوزه های آبیاری و زهکشیکرخه شمالی و جنوبی استان خوزستان صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه، بهره برداران 5 تشکل فعال در حوزه های کرخهشمالی و جنوبی استان خوزستان با جمعیت 4000 نفر بوده است. به منظور تعیین نمونه آماری از جدول مورگان استفاده شد وحجم نمونه 245 نفر محاسبه گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط صاحب نظران ترویج و آموزشکشاورزی و پایایی آن در مطالعه راهنما از طریق محاسبه آلفای کرونباخ برای هر یک از بخش های پرسشنامه شامل عاملمدیریتی (88 %)، اجتماعی فرهنگی (84 %)، مشارکت (78 %) و حمایت و پشتیبانی از سوی دولت (84 %)، مورد تأیید قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل عاملی، منجر به شناسایی پنج عامل مؤثر بر موفقیت تشکل های آب بران تحت عنوان عامل اجتماعی- فرهنگی (40/251)، عامل مهارت فنی (5/420)، عامل مدیریتی (4/254)، عامل آگاهی (3/411) و عامل حمایت و پشتیبانی از سوی دولت (3/325) شد. این پنج عامل در مجموع 56/661 درصد کل واریانس متغیر وابسته را تبیین کرده اند. همچنین نتایج حاصل ازتحلیل همبستگی نشان داد بین سن بهره برداران و موقعیت اراضی آبی با عامل های موفقیت تشکل آب بران از جمله، مدیریتی، اجتماعی فرهنگی، مشارکت، حمایت و پشتیبانی از سوی دولت و مهارت فنی بهره برداران رابطه منفی و معنی داری در سطح یک درصد وجود داشت، این در حالی است که بین متغیرهایی چون میزان تحصیلات، میزان مساحت اراضی آبی، سابقه عضویت درتشکل ها، نوع مالکیت اراضی و میزان استفاده از کانال های ارتباطی با عامل های مذکور در موفقیت تشکل های آب بران، رابطهمثبت و معنی دار وجود دارد.

کلیدواژه های مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار:

مدیریت مشارکتی آب ، تشکل های آب بران ، انتقال مدیریت آبیاری ، کرخه ، حوزه های آبیاری و زهکشی ، عوامل موفقیت

نویسندگان مقاله مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار

منصور غنیان

دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین

نسترن نجفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین

بهمن خسروی پور

دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین

مسعود برادران

دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
امینی، ا. م. خیاطی.، م. 1385. عوامل موثر بر عدم ...
شریف‌زاده، ا، راستگو، ح و ه. مرادنژادی. 1385. بهینه‌سازی کارکرد ...
شاهرودی، ع. ا، چیذری، م. 1385. تعاونی آب‌بران؛ راهکاری در ...
شاهرودی، ع. ا، چیذری، م. 1386. عوامل تاثیرگذار بر نگرش ...
شاهرودی، ع. ا، ذری، م و غ. پزشکی. 1387. تاثیر ...
قلاوند، ش. بکارگیری و انتقال مدیریت آبیاری به تشکل‌های مردمی. ...
مشفق، ژ. بسترسازی برای مشارکت در تشکل‌های آب‌بران. 1386. قابل ...
نجفی، ب.، شیروانیان، ع. بررسی موانع مشارکت آب‌بران در مدیریت ...
- Bjornlund, H., Nicol, L. and Klein, K.K. 2112. The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار" توسط منصور غنیان، دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین؛ نسترن نجفی، دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین؛ بهمن خسروی پور، دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین؛ مسعود برادران، دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه رامین نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت مشارکتی آب، تشکل های آب بران، انتقال مدیریت آبیاری، کرخه، حوزه های آبیاری و زهکشی، عوامل موفقیت هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 695 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت تشکل های آب بران از دیدگاه بهره برداران حوزه های آبیاری و زهکشیکرخه شمالی و جنوبی استان خوزستان صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه، بهره برداران 5 تشکل فعال در حوزه های کرخهشمالی و جنوبی استان خوزستان با جمعیت 4000 نفر بوده است. به منظور تعیین نمونه آماری از جدول مورگان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه عملکرد مدیریت مردمی توزیع آب در دشتهای شمال و جنوب حوزه آبریز کرخه جهت تبیین اصول توسعه پایدار با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.