سال انتشار: 1394
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
کد COI مقاله: ICMHCONF01_240
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 396
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش میانجی امیدواری بین اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان: مطالعه تفاوت های جنسیتی
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر نقش میانجیگری امیدواری بین اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان را بررسی می کند. طرح پژوهش رابطه ی از نوع تحلیل مسیر است. 288 دانش آموز دبیرستانی شهرستان خرم آباد با روش نمونه گیری خوشه ی انتخاب و پرسشنامه اضطراب امتحان و مقیاس امید Miller را تکمیل کردند؛ عملکرد تحصیلی با معدل نیمسال تحصیلی سنجیده شد. داده ها توسط نرم افزار 20 SPSS و با آزمون های آماری test-T مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند؛ مدل پیشنهادی پژوهش با روش رگرسیون سلسله مراتبی همزمان و با به کار گیری مراحل پیشنهادی Baron & Kenny، آزمون شد. نتایج نشان داد که تفاوت های جنسیتی در میزان اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی معنی دار و این دو در دختران بالاتر از پسران بود، اما در میزان امیدواری تفاوت معنی دار نبود. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون میانجی نشان داد در گام اول، پیش بینی عملکرد تحصیلی توسط اضطراب امتحان منفی معنی دار است، اما در گام دوم با ورود متغیر میانجی امیدواری ضریب Beta اضطراب امتحان کاهش چشمگیری یافت و معنی داری خود را از دست داد؛ یعنی امیدواری میانجیگر ارتباط اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی شده است. الگوی به دست آمده در پسران منطبق بر الگوی کل نمونه بود ولی در دختران امیدواری میانجیگر ارتباط اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی نشد. در مجموع 17% از واریانس عملکرد تحصیلی توسط متغیرهای مدل تبیین شد. امیدواری به عنوان یک نیروی روانشناختی مثبت، انگیزشی را در افراد به وجود می آورد که آنها را برای رسیدن به موفقیت تشویق می کند و سبب تلاش بیشتر آنها می شود. بنابراین دانش آموزانی که دارای سطوح بالای از امیدواری هستند از آنجاکه اراده بالایی برای رسیدن به اهداف دارند، می توانند در برابر عوامل اضطراب انگیز امتحان مقاومت کنند؛ در نتیجه تاثیر مخرب اضطراب امتحان بر عملکرد تحصیلی از طریق امیدواری خنثی می شود.
کلیدواژه ها:
امیدواری، اضطراب امتحان، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/425477/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رحمتی، صمد و فخرزاد، سارا،1394،نقش میانجی امیدواری بین اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان: مطالعه تفاوت های جنسیتی،کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی،،،https://civilica.com/doc/425477
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، رحمتی، صمد؛ سارا فخرزاد)
برای بار دوم به بعد: (1394، رحمتی؛ فخرزاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی مولفه های مهارت ارتباطی موثر مدیران دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
- بررسی وضعیت توانمندی کارکنان سازمان های ورزشی در زمان بحران در زمینه ورزش
- معلم و اضطراب دانش آموزان
- بررسی مفهوم آزادی و وطن در اشعار محمود سامی البارودی و عارف قزوینی
- نجیب محفوظ و حیاته الأدبیة
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.