سال انتشار: 1391
محل انتشار: چهارمین کنگره سراسری سرطان های زنان ایران
کد COI مقاله: IRSGO04_072
زبان مقاله: فارسی
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه اثر سایتوتوکسیتی عصاره تام ابی و اتانولی زعفران(Crocus sativusL) با داروهای شیمی درمانی تاکسول و وین کریستین در رده سلولی سرطان پستان (T14)
چکیده مقاله:
باتوجه به افزایش بیماران مبتلا به انواع سرطان در سال های اخیر و نیاز روز افزون به انواع درمان ها از جمله، شیمی درمانی ، و همچنین ورود ترکیبات ضد سرطان طبیعی در عرصه درمان از جمله: تاکسول (به عنوان ترکیب نیمه سنتتیک ضد سرطان و الکالوئیدی گیاهی حاصل از گیاه سرخدار) و وین کریستین(الکالوئیدی ضد سرطان از خانواده وینکا) بر آن شدیم تا اثر ضد توموری زعفران را به عنوان یک گیاه رایج در کشور با این ترکیبات مقایسه کرده و اثر ان را در همراهی بااین داروها بسنجیم. در این تحقیق اثر سایتوتوکسیتی عصاره آبی و الکلی زعفران با داروهای رایج در سرطان پستان از جمله تاکسول و وین کریستین در رده سلولی سرطان پستان T14 موش ویستار بررسی کردیم. روش بررسی : در این مطالعه ابتدا باری ساخت عصاره گیاه زعفران ، پس از اطمینان از طبیعی بودن،ان را با روش سوکسله عصاره گیری کرده و سپس پودر خشک آن را با دستگاه لیوفیلیزر تهیه نمودیم و غلظت های مختلف آن در محیط کشت بدون سرم حل نموده و جهت بررسی نگهداری نمودیم. غلظت های مورد نظر برای داروهای تاکسول و وین کریستین را نیز از ویال داروی خالص تهیه کرده و در محیط کشت بدون سرم حل نمودیم. رده سلولی مورد نظر را از بانک سلولی پاستور تهیه نمودیم. در این بررسی با استفاده از تکنیک رنگ سنجی MTT(دی متیل تیازول-دی فنل تترازولیوم بروماید) و تریپان بلو سایتو توکسیتی عصاره ها را با تاکسول و وین کریستین مقایسه کردیم و توسط رنگ آمیزی فلورسانت هوخست و پروپیدیوم ایوداید تغییرات مورفولوژیک و آپاپتوژنیک سلول ها را بررسی نمودیم. یافته ها: غلظت مهار کننده برای عصاره آبی 600 میکرو گرم در میلی لیتر در تیمار 48 ساعته و در 72 ساعت 400 میکروگرم است. در تیمار عصاره الکلی در 48ساعت 2000میکروگرم بر میلی لیتر موثر بوده است و در 72 ساعت 1500 میکرو گرم . در تیمار همزمان عصاره آبی با تاکسول در 48 ساعت اثر افزایشی در مهار سلول های سرطانی دیده شده است و در مورد وین کریستین این تاثیر تا دو برابر بوده ، و در تیمار همزمان با عصاره الکلی این تاثیر کمتر دیده شده است . نتایج: عصاره آبی زعفران به علت وجود کاروتنوئید کروسین می تواند بر تاثیر داروهای شیمی درمانی تاکسول و وین کریستین بیافزاید و تاثیر آن بر وین کریستین بیشتر است. همچنین عصاره الکلی با وجود ترکیب ضد توموری سافرال تا حدی اثر مشابه داشته است . بنابراین می توان نتیجه گرفت در دوره درمان با این ترکیبات مصرف زعفران شاید بتواند در روند درمان موثر باشد.
کلیدواژه ها:
سرطان پستان، زعفران، وين كريستين، تاكسول
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/421335/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:درویشی، سمانه و شریعت زاده، سیدمحمد علی و همتا، احمد و سلیمانی مهرنجانی، ملک،1391،مقایسه اثر سایتوتوکسیتی عصاره تام ابی و اتانولی زعفران(Crocus sativusL) با داروهای شیمی درمانی تاکسول و وین کریستین در رده سلولی سرطان پستان (T14)،چهارمین کنگره سراسری سرطان های زنان ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/421335
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، درویشی، سمانه؛ سیدمحمد علی شریعت زاده و احمد همتا و ملک سلیمانی مهرنجانی)
برای بار دوم به بعد: (1391، درویشی؛ شریعت زاده و همتا و سلیمانی مهرنجانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- The effect of group education on sexual knowledge and attitude of female students
- The effect of lavender essential oil aromatherapy on anxiety in pregnant women admitted to labor ward
- Knowledge, Attitudes, and Practices of Weight Control Responsibility in Iranian women
- Self-Reported vs. Measured Body Mass Index (BMI) in Iranian women
- Evaluation of oral health status of pregnant women in Hamadan, 1398
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.