سال انتشار: 1393
محل انتشار: مجله مطالعات انتقادی ادبیات، دوره: 1، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_CSL-1-3_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 599
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 30 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقد اجتماعی در آثار سعدی
چکیده مقاله:
سعدی شیرازی را استاد سخن می دانیم اما او یک منتقد اجتماعی نیز هست ذهن نقاد سعدی واوضاع آشفته ی سیاسی اجتماعی روزگار او، دو امری است که با هم سازگاری ندارند سعدی نتوانستهدرباه زندگی فردی و رفتارهای اجتماعی دوران خویش سکوت کند از این رو در آثار خود و به شکلمشخص در گلستان و بوستان و قصاید و مواعظ، افراد گوناگون اجتماع و برخی گروه های اجتماعی وبالاتر از همه فرمانروایان عصر خویش را به شیوه های مختلف نقد و نصیحت کرده است با توجه بهجایگاه بلند سعدی در ادب فارسی و برتری او بر بسیاری از شاعران و صاحبان اندیشه و جذابیتسخنان حکیمانه و زبان شیرین و مؤثر او و نیز اینکه نقدهای اجتماعی او تابه حال بجز در مواردیخاص و برجسته، استخراج نشده اند، این مقاله مختصرا مهمترین نقدهای او را بررسی می کند نقد درآثار سعدی به سه عنوان حکومتی، رفتارهای عقیدتی- اجتماعی و اخلاقی- اجتماعی تقسیم می شود که حکومت و عوامل آن و گروه های خاص و تأثیرگذار اجتماعی و افراد مختلف جامعه را دربرمی گیرداین نقدها با گستره و عمومیت خود نمایانگر ذهن جامعه گرای سعدی است که دیدگاهی کل نگر استاو تمام جامعه را به صورت انسانی واحد می بیند که چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماندقرار پس در نظر او جامعه ی سالم و عادل ، بستر پرورش و سازنده انسان کامل است و تمام عوامل مؤثردر این بستر پرورش را در سازندگی اجتماعی بشر، دخیل و بهترین انسان را پایین ترین آنها به مسائلشهروندی و اجتماعی می داند.
کلیدواژه ها:
نقد، نقد اجتماعی، سعدی، جامعه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/405313/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مهرآوران، محمود و قاسمی، مهدی،1393،نقد اجتماعی در آثار سعدی،،،،،https://civilica.com/doc/405313
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، مهرآوران، محمود؛ مهدی قاسمی)
برای بار دوم به بعد: (1393، مهرآوران؛ قاسمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- How to Get Your Students to Stop Translating and Start Thinking in English
- بازتاب فرهنگ عامه در دیوان حکیم عبدالرزاق لاهیجی
- نقد ژانر پژوهی های پیشین و معرفی پیشنهاد خود
- نقش فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی در یادگیری آموزش زبان انگلیسی و دیدگاه های رایج مرتبط به آن
- بررسی تأثیر تدریس زبان انگلیسی با استفاده از روش های جدید مبتنی بر نرم افزار آموزشی و روش سنتی بر میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.