سال انتشار: 1386
محل انتشار: دومین همایش سراسری طب اورژانس
کد COI مقاله: ICEM02_035
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,518
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مسمومیت در کودکان بستری شده در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) زاهدان 1385
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف:
مسمومیت های کودکان از شایعترین اورژانس های کودکان می باشند . آگاهی از اپیدمیولوژی مسمومیت در هر منطقه در برنامه ریزی برای پیشگیری و در مان آن نقش مهمی دارد. این مطالعه جهت بررسی خصوصیات کودکان مسموم و علل مسمومیت در آنها دارد. در بیمارستان علی بن ابیطالب زاهدان طی سال 1385 انجام گرفته است.
موارد و رش ها:
در این مطالعه گذشته نگر کلیه کودکان مسموم را مراجعه کننده به بیمارستان علی بن ابیطالب زاهدان که تشخیص مسمومیت در آنها قطعی شده بود از طریق جمع آوری اطلاعات مندرج در پرونده ها مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها :
در طی این مدت 51 کودک بستری شدند که از این تعداد 24 نفر آنها دختر (1/47 %) و 27 مورد آنها پسر (9/52%) بودند. که دامنه سنی آنها از شش ماه تا 10 سال بود. در تمام موارد مسمومیت از طریق خوراکی بود. بیشترین مواد ، مسمومیت داروئی با 9/48% شامل داروهای آرام بخش – قرص LD و شربت آموکسی سیلین بود. پس از آن مواد مخدر و نفت هر کدام با(6/21%) ، پس از آن مواد شوینده با (9/5%) و حشره کشها (2%) قرار داشتند. عوارض متعددی از قبیل تهوع و استفراغ – اسهال – سیانوز- افت فشار خون – تشنج خواب آلودگی دیده می شد. مورد منجر به مرگ شاده نگردید و میانگین مدت اقامت در بیمارستان 1/2% روز با انحراف معیار 3/1 بود.
بحث و نتیجه گیری :
با توجه به این کودکان که در سنین پایین رد بسیاری از موارد قارد به تشخیص عوامل خطر زا نیستند و حس کنجکاوی آنها باعث مصرف مواد مختلف می گردد، لاذ آموزش خانواده ها رد زمینه نگهداری مواد مختلف از جمله مواد شیمیایی و داروها می تواند تا حد بسیار زیادی از بروز این گونه حوادث جلوگیری نماید. با توجه به بالاتر بودن موارد مسمومیت توسط اپیوم ها و مواد مخدر در این منطقه (1/26%) در مقایسه با تحقیقاتی که در مناطق مختلف دیگر صورت گرفته است آگاهی دادن به خانواده ها می تواند راهی موثر در کاهش این موارد مسمومیت باشد.
کلیدواژه ها:
مسموميت كودكان ، اپيوم ها
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/40485/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمودی، نسرین و کیانیان، فرحناز و سلیمانی، آرزو و میر، نصرت،1386،بررسی مسمومیت در کودکان بستری شده در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) زاهدان 1385،دومین همایش سراسری طب اورژانس،تهران،،،https://civilica.com/doc/40485
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، محمودی، نسرین؛ فرحناز کیانیان و آرزو سلیمانی و نصرت میر)
برای بار دوم به بعد: (1386، محمودی؛ کیانیان و سلیمانی و میر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مروری برآموزش مبتنی بر اخلاق حرفه ای بر توان خود مراقبتی سالمندان در پرستاری
- بررسی موانع استقرار سامانه پزشکی از راه دور در کشورهای درحال توسعه
- آموزش مدیریت تغییر در نظام سلامت به روش ایفای نقش
- مروری بر مدیریت و درمان آمپوتاسیون تروماتیک
- بررسی ضد عفونی کننده های موضعی مورد استفاده در اندازه گیری قند خون بیماران دیابتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.