تاثیر نوع محیط کشت در باززائی گیاه دارویی کرفس کوهی
محل انتشار: اولین کنگره سالیانه جهان و بحران انرژی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,111
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACWEC01_095
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394
چکیده مقاله:
گیاه کرفس کوهی با نام علمیKlussia odoratissima Mozaffarian گیاهی است چند ساله متعلق به خانواده چتریان که ارتفاع آن تا 222 سانتی متر نیز میرسد. این گیاه که جنبه غذایی و دارویی دارد تنها مختص به برخی مناطق ایران بوده، بهطوری که تاکنون وجود این گونه در سایر مناطق در سطح جهان گزارش نشده است. درتحقیقات انجام شده اثرات ضدالتهاب , ضد درد , ضد اضطراب , و خواب آوری اسانس و اعصاره کرفس کوهی بهاثبات رسیده است. همچنین اثرهای ضد آلرژی , محافظت کننده عروق , آنتی ترومبوز, و محافظ دستگاه گوارش , ضد دیابت, آنتی پراکسیداسیون لیپیدها و ضد سرطان مشخص شده است. ارزشاقتصادی کرفس کوهی در مراحل مختلف رشد متفاوت است و میتواند سهم بسزایی در صادرات گیاهان دارویی ایفا کند. در این پژوهش سعی شده است با استفاده از تکنیک کشت بافت گیاهی بهروش مطلوب و مناسب به منظور باززایی گیاه در راستای حفظ این گیاه ارزشمند دست یافت. هدف از این تحقیق تأثیر محیط کشت های مختلف در باززایی کرفس کوهی مورد بررسی قرار گرفت. اینتحقیق با طرح فاکتوریل و 3 تکرار به اجرا درامد. نتایج نشان داد B بیشترین درصد جنین زائی و محیط کشت 5 MS محیط کشت بیشترین درصد باززائی در مقایسه با دیگر محیط کشتها داشت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کوثر مرادی
اصفهان - کیلومتر ۱۱ جاده اصفهان ، نجف آباد – مقابل کارخانه کاشی
محمود اطرشی
اصفهان- جاده فلاورجان بلوار پژوهش پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :