بررسی و مقایسه رفتار سامانه های جوی باغچه و سلول ماندبیولوژیکی در کاهش آلودگیرواناب های سطحی (مطالعه موردی : منطقه ولنجک تهران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 832

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECONF03_119

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

اهمیت استفاده از آب های سطحی به عنوان یکی از منابع مهم تجدیدپذیر و استفاده از آن در مصارف غیرآشامیدنی در کشور ماکه بخش اعظم ان در اقلیم خشک قرار گرفته است، بر کسی پوشیده نیست. لیکن، آلودگی این آبها و نداشتن استانداردهای لازم کیفی مسئله ای است که استفاده از این منابع ارزان و پراهمیت را با چالش جدی مواجه می سازد . در این میان، نقش سامانه های مناسب و راهکارهای مدیریتی که بتواند به طور مؤثری و با هزینه ای ارزان، این مشکل را کاهش دهد، انکارناپذیراست.در این مقاله استفاده از سامانه های جوی باغچه و سلول ماند بیولوژیکی در حوزه ولنجک تهران مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته است و عملکرد و هزینه های اجرا و بهره برداری دو سامانه با هم مقایسه گردیده است. بدین منظور، حوزه مورد نظر باتوجه به مشخصات فیزیکی، هیدرولیکی و شهری به 27 زیرحوزه تقسیم شده و سپس مدل کمی- کیفی آب های سطحی منطقه ولنجک تهران با استفاده از نرم افزار SWMMتهیه گردید [ 3]. در ادامه به بررسی سامانه های جوی باغچه و سلول ماندبیولوژیکی در زیرحوزه های مختلف پرداخته شد و میزان گیرش آلودگی هر کدام از سامانه ها بر اساس مساحت مورد استفاده از آن، در زیرحوزه های مختلف برای دو آلودگی BODو TSSو همچنین با در نطر گرفتن قیمت اجرا این دو سامانه مورد بررسی و محاسبه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر مورد، یک مساحت بهینه در استفاده از سامانه وجود دارد که بیشترین بازدهی را با توجه به قیمت دارا می باشد. از طرفی به طور کلی، سلول ماند بیولوژیکی،دارای عملکرد بالاتری برای کاهشآلودگی در برابر جوی باغچه در مساحت یکسان دارد. لیکن، قیمت اجرا و بهره برداری بالاتری دارد. همچنین سلول ماند درآلودگی های بالاتر، بازدهی مطلوب تری دارد. با توجه به این نتیجه، استفاده از ترکیب جوی باغچه و سلول ماند در زیرحوزه های مختلف و با مساحت های مشخص به منظور کسب بیشترین راندمان و کمترین هزینه توصیه می گردد

نویسندگان

علیرضا ریاحی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحدمرودشت، دانشکده فنی و مهندسی

محمد هادی فتاحی

استادیار بخش مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تجریشی، مسعود و توکلی، سکینه (1390). بهبود کیفیت رواناب‌شهری با ...
  • فلاحی زرندی، اصغر و طاهریون، مسعود (1389) بررسی کاربرد بهینه ...
  • قدسی و همکاران: نگارش مقاله برای هشتمین کنگره ملی مهندسی ... [مقاله کنفرانسی]
  • مهاب قدس، شرکت مهندسی مشاور، (1391)، طرح جامع مدیریت آبهای ...
  • مهاب قدس، شرکت مهندسی مشاور، (1390)، طرح جامع مدیریت آبهای ...
  • Harrell, L.., Ranjithan, S.R., (2003), 'Detention Pond Design and Land ...
  • Roesner, L.A., Bledsoe, B.P., Brashear, R.W., (2001), _ B _ ...
  • Tavakoli, S., Tajrishy, M., (2012), The Economics of Stormwater BMPs ...
  • نمایش کامل مراجع