بررسی نقش واسط عدالت سازمانی ادراکشده در رابطه ی تناسب فرد- سازمان با تعهد سازمانی ( مورد مطالعه: دبیران مرد مدارس متوسطه ناحیه 4 مشهد)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAMIB01_344
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
درک روابط و تعاملات افراد در سازمان ها و حصول اطمینان از تناسب فرد با سازمان از جمله موارد تاثیرگذار و حائز اهمیت است وپیامدهای مهم کاری بر تناسب فرد با سازمان از جمله تعهد سازمانی می تواند در ارائهی بهتر خدمات تأثیر به سزایی داشته باشد،عدالت سازمانی نیز از دیگر ارزشهای سازمانی است که حیات و قوام سازمان را در بر میگیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقشواسط عدالت سازمانی ادراک شده در رابطهی تناسب فرد- سازمان با تعهد سازمانی(مورد مطالعه: دبیران مرد مدارس متوسطه ناحیه 4مشهد) می باشد. جامعه آماری این پژوهش دبیران مرد مدارس متوسطه ناحیه 4 مشهد است. آماره های توصیفی شامل جدول فراوانی،میانگین و انحراف معیار می باشد و در سطح استنباطی نیز از آزمون T و برای ارزیابی مدل مفهومی از مدل یابی معادلات ساختاری ونرم افزار PLS استفاده شده است. هم چنین به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه ی دوم استفاده شده است. تحقیق حاضر از نوع هدف، کاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها توصیفی و از نوع پیمایشی همبستگی است. داده های موردنظر با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردیده است. برای تأیید روایی ابزاراندازهگیری روایی صوری، روایی سازه و روایی همگرا مورد بررسی قرار گرفته و پایایی آن نیز توسط روش آلفای کرونباخ آزمون شد و برای تمامی متغیرها بالاتر از 0/7 و مورد تایید واقعشد. نتیجه ی تحلیل عاملی تاییدی پرسشنامه نیز نشان داد که بار عاملی همه ی گویه ها از جهت سنجش متغیرهای تحقیق، مناسب ومعنادار می باشد. بررسی روابط بین متغیرها نشان می دهد بین متغیرهای تناسب فرد-سازمان و تعهد سازمانی رابطه ی مثبت معناداریوجود دارد. شایان ذکر است، عدالت سازمانی ادراک شده در رابطه ی تناسب فرد سازمان با تعهد سازمانی، فقط در بعد عدالت مراوده-ای رابطه ی مثبت معناداری را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وجیهه هشیار
استادیار موسسه آموزش عالی عطار
غلامرضا ملک زاده
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مهسا بذرگر
دانشجوی کارشناس ارشد آموزش و به سازی منابع انسانی آموزش عالی سناباد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :