بررسی غلظت عناصر سنگینسرب و کادمیم در یونجه علوفه ای کشت شده تحت آبیاری پساب فاضلابهای دو قطب صنعتی اصفهان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,290

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRRORRA03_036

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1386

چکیده مقاله:

در حال حاضر آلودگی آب سلام تی و حیات انسان و سایر موجودات زنده در کره زمین را تهدید میکندو اکوسیستم ها و زیستگاه های طبیعی را با خطر نابودی مواجه ساخته است . بنابراین بازنگری در وضعیت استفا ده از آب و حفاظت از منابع آب در برابر آلودگی ها بخصوص در آستانه مواجه جهانی با بحران آب لازم و ضروری است . با اعمال ضوابط کنترل آلودگی و بکاربردن شیوه های حفاظت از منابع آب و بازیابی آبهای آلوده می توان بر مشکل کمبود آب و آلودگی آن فایق آمد . پسابهای صنعتی از جمله منابع مهم آلاینده محیط زیست به شمار می روند . بنابراین ضرورت دارد وضعیت این آبها در قالب ت حقیقات دراز مدت بصورت پیوسته مورد بررسی قرار گیرد و استفاده از آنها با آگاهی کامل و بصورت بهینه جهت جلوگیری از مخاطرات زیست محیطی و ورود ترکیبات سمی به زنجیره غذائی صورت پذیرد . در این راستا هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات مصرف پساب در اراضی تحت کشت یونج ه و بررسی تجمع عناصر سنگین سرب و کادمیم در بافت گیاه یونچه بوده است . از بین صنایع مهم آلاینده، ذوب آهن اصفهان ( واحد (1 و مجمتع فولاد مبارکه ( واحد (2 انتخاب گردید . ابتدا طی یک سال و 4 فصل، درهر فصل در یک دوره 24 ساعته هر 6 ساعت یکبار نمونه گیری از پساب هر واحد انتخابی انج ام گرفت و کیفیت پساب هر واحد صنعتی بررسی شد . سپس جهت مطالعه اثرات مصرف پساب در اراضی یونجه کاری، برای هر واحد صنعتی، سه مزرعه با مدیریت زراعی یکسان و نزدیک یکدیگر هر یک به وسعت 0/3 هکتار در نظر گرفته شد که به این ترتیب جمع مزارع مورد مطالعه ب ه 6 مزرعه رسید . نتایج نشان داد پساب های مورد مطالعه جهت تخلیه به آب سطحی یا چاه جاذب ار نظر پارامترهای - Cl-, SO42 , EC, TDS, N-NO3, BOD, COD در واحد 1 و NO3 ,BOD, TSS , COD , Cl-SO42 در واحد 2 محدود کننده اند . برای بهره برداری از پساب ها برای آبیاری پارامترهایEC HCO3 - و COD ,Cl- ,SO42 , ,SAR ,TSS ,TDS, N-NO3 ,BOD و همچنین غلظت عنصر سنگین Cd در پساب واحدها بیش از حد مجاز بوده و محدودیت دارد . در گیاه یونجه غلظت هیچ یک از عناصر سرب و کادمیم در دامنه غلظت بحرانی قرار نداشت و محدود کننده نبودند . در کلیه نمونه های گیاهی غلظت عناصر سنگین مورد بررسی در نمونه های شستشو نشده بالاتر از نمونه های شسته شده اندازه گیری گردید که نشانگر آلودگی هوایی علاوه بر آلودگی از طریق پساب در اطراف واحدهای صنعتی مورد مطالعه است . در مجموع می توان گفت پساب واحدهای صنعتی مورد بررسی از نظر ت صفیه کامل نبوده و دارای غلظت فراتر از حد مجاز برای بسیاری از پارامترها برای تخلیه به آب سطحی یا چاه جاذب و یا استفاده برای آبیاری بود .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حمیدرضا رحمانی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ا

عبدالرسول علامه

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ا

مجید صادقیان

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رحمانی .ح.ر، 1382، استفاده بهینه از پسابهای صنعتی در کشاورزی، ...
  • سازمان حفاظت محیط زیست (معاونت تحقیقاتی، 1373، استاندارد خروجی فاضلابها، ...
  • اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
  • APHA, 1995, Standard methods for the examination of water and ...
  • U.S. Geological Survey Circular 1133 , 1995 _ Contaminants in ...
  • - Wu, X. Ching.N/D. "Wastewater Improvement Project in China". http: ...
  • نمایش کامل مراجع