سال انتشار: 1386
محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
کد COI مقاله: ABYARI09_252
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,419
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تعادل یابی بیلان آب زیر زمینی در یک دشت بحرانی
چکیده مقاله:
در ایران دشتهای زیادی بعلت کسری موجود در مخزن آب زیرزمینی بعنوان دشت بحرانی اعلام شده اند. دشت فیض آباد، با متوسط کسری مخزن سالانه 65 میلیون مترمکعب و افت سالانه سطح آب زیرزمینی به میزان 1/6 متر، یک دشت بحرانی به حساب می آید. بر اساس شبیه سازی بیلان انجام شده در منطقه عامل اصلی کسری مخزن، مصرف بی رویه آب از آبخوان آب زیر زمینی می باشد و بخش کشاورزی حدود 98% از مصرف آب زیر زمینی را به خود اختصاص داده است. بنابراین میزان مصرف آب در بخش کشاورزی نقش موثری درکسری مخزن دارد. در این دشت با مساحتی حدود 640 کیلومتر مربع، سالانه سطحی بالغ بر 371 کیلومتر مربع به زیر کشت محصولات گندم (30/9%) ، جو (16/4%) ، پسته (22/3%) ، پنبه (14/5%) ، زعفران (6/7%) ، زیره (2/4%) می رود. در این تحقیق، راهکارهای چون تعیین الگوی کشت بهینه و کاهش سطح زیر کشت بمنظور کاهش افت سطح آب زیر زمینی مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا ، ازیک مدل برنامه ریزی خطی با هدف حداکثر سازی سود حاصل از الگوی کشت پیشنهادی با قیودی محدودیت منابع آب زیر زمینی، محدودیت سطح زیر کشت، استفاده ناچیز کشاورزان از ابهای سطحی برای آبیاری و محدودیت در تامین نیاز ابی استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که با استفاده از راهکار تغییر الگوی کشت، می توان با مصرف ابی کمتر از حالت موجود در منطقه به سودی بیشتر از حالت کنونی دست پیدا کرد. همچنین با کاهش سطح زیر کشت محصولات زراعی به اندازه 45% و با کاهش درآمد کل کشاورزان به اندازه 10% می توان کسری مخزنی کنونی در منطقه را حذف کرد. برای شبیه سازی بیلان آب در منطقه از نرم افزار ArcView و برای حل تابع هدف، از نرم افزار بهینه سازی LINGO کمک گرفته شده است. میزان نیاز ابی و نفوذ عمقی مزرعه هر محصول با استفاده از نرم افزار SWAP محاسبه شده است.
کلیدواژه ها:
تعادل يابي ، بهينه سازي ، الگوي كشت مناسب ، تابع هدف ، LINGO ، SWAP
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/38706/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نژادعبداله، فاطمه و قهرمان، بیژن و داوری، کامران،1386،تعادل یابی بیلان آب زیر زمینی در یک دشت بحرانی،نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر،کرمان،،،https://civilica.com/doc/38706
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، نژادعبداله، فاطمه؛ بیژن قهرمان و کامران داوری)
برای بار دوم به بعد: (1386، نژادعبداله؛ قهرمان و داوری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اقتصاد منابع آب و راهکارهای مدیریت منابع زیرزمینی
- توسعه پایدار راهبردی در جهت حفظ محیط زیست
- رتبه بندی عوامل موثر در توسعه پایدار کشاورزی استان اردبیل کاربرد روش AHP
- روشهای ارتقاء بهره وری آب کشاورزی و استفاده بهینه آب کشاورزی در شبکه آبیاری و زهکشی دشت ساوه
- مدیریت منابع آب به کمک روش پویایی سیستم با استفاده از مدل vensim (مطالعه موردی : بررسی ریسک پذیری تأمین آب کشاورزی اراضی حوضه سد سفیدرود بر اثر برداشت آب مورد نیازبخش صنعت از سیستم شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.