سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: HIAP01_352
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,272
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر ابعاد پنجره در مصرف انرژی ساختمان از نظر نور و حرارت در ساختمان های مسکونی اقلیم معتدل و مرطوب
چکیده مقاله:
صرفه جویی در مصرف انرژی های فسیلی و استفاده از منابع پاک انرژی موجب کاهش هزینه های بهره برداری ساختمان، حفظ محیط زیست و سلامت مردم می شود. پنجره یکی از عناصر ساختمان مسکونی است که اتلاف انرژی در آن حائز اهمیت می باشد. ابعاد پنجره در صرفه جویی مصرف انرژی الکتریکی و حرارتی بسیار موثر است. هدف از این پژوهش استفاده حداکثر از تابش خورشید در زمستان و حداقل آن در تابستان در کنار فراهم آوردن روشنایی مورد نیاز ساکنین به کمک نور روز و در نتیجه کاهش هزینه های مربوط به انرژی مصرفی حرارتی و روشنایی است. برای این منظور در این مقاله به تحلیل و بررسی ابعاد پنجره ی ساختمان های مسکونی در اقلیم معتدل و مرطوب از دید نور و حرارت پرداخته شده است. روش تحقیق، مطالعه کمی به صورت تحلیلی بر مبنای مدل سازی مصرف انرژی در ارتباط با پنجره ساختمان است که در چهار بخش کلی مطرح می شود. ابتدا بر اساس مشاهده الگوهای اقلیمی بر مبنای مطالعات کتابخانه ای، نمونه پلان منتخب شناسایی گردیده است. سپس شبیه سازی پارامترهای مصالح پنجره، جزییات اجرایی پوسته و سایبان در نرم افزارهای EnergyPlus8 و Radiance صورت گرفته است. در ادامه، مدل سازی بر اساس پارامترهای هزینه مصرف انرژی مشخص شده و محدودیت های مدل بر اساس پارامترهای حرارتی، روشنایی، اقلیمی و معماری تعیین شده است و در نهایت مطالعه تجربی و آزمایش عملی به منظور تعیین روایی و مقایسه نتایج مدل طراحی شده در اقلیم مورد نظر انجام شده است. در نهایت، میزان تاثیر ابعاد پنجره بر صرفه جویی در انرژی بدست آمده است. به طور کلی برای طراحی ابعاد پنجره ، بهتر است به ابعاد ارتفاع پنجره دقت بیشتری شود که خود وابسته به نوع شیشه، میزان گرما و نور مرئی عبوری از شیشه پنجره و حجم فضای مورد بررسی و مکان قرارگیری پنجره می باشد.
کلیدواژه ها:
ا بعاد پنجره ، ساختمان هاي مسكوني ، معتدل و مرطوب ، صرفه جويي انرژي ، حرارت، نور
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/380730/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:منتصرکوهساری، آیدا و فیاض، ریما و محمدکاری، بهروز،1393،تاثیر ابعاد پنجره در مصرف انرژی ساختمان از نظر نور و حرارت در ساختمان های مسکونی اقلیم معتدل و مرطوب،اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی،تهران،،،https://civilica.com/doc/380730
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، منتصرکوهساری، آیدا؛ ریما فیاض و بهروز محمدکاری)
برای بار دوم به بعد: (1393، منتصرکوهساری؛ فیاض و محمدکاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اصولی از معماری پایدار در اقلیم معتدل و مرطوب
- کاهش مصرف انرژی در مدارس با طراحی بهینه پنجره ها و سایبان ها (مطالعه موردی: مدارس شیراز)
- بررسی تاثیر ابعاد و جهت قرارگیری پنجره بر میزان مصرف انرژی
- بهینه سازی زاویهی سایبان پنجره از نظر نور و حرارت در ساختمانهای مسکونی اقلیم معتدل و مرطوب
- بهینه سازی ابعاد پنجره در ضلع جنوبی ساختمان های مسکونی اقلیم معتدل و مرطوب جهت دستیابی به معماری پایدار
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.