بررسی تاثیر سازه بر استعداد روانگرایی ناشی از موج در نهشته های ماسه ای بستر دریا به روش شبکه عصبی مصنوعی مطالعه موردی سکوی خود بالابر super M2 در منطقه دریایی خلیج فارس ودریای عمان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 641

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCGER01_130

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394

چکیده مقاله:

پدیده روانگرایی یکی از مخرب ترین وپیچیده ترین پدیده های ژئوتکنیکی است که هم در روی زمین وهم در بستر دریا رخ می دهد ونزدیک به سه دهه است که مساله روانگرایی بستر دریا نظر پژوهشگران مهندسی ژئوتکنیک را به خود معطوف کرده است. اما اطلاعات کمی در مورد تاثیر سازه بر استعداد روانگرایی ناشی از موج وجود داردو بنابراین در حال حاضرروش مدون وجامعی که بتواند تاثیر سازه را در نظر بگیرد وجود ندارد. در مقاله حاضر تاثیر سکوی super M2 در منطقه دریایی خلیج فارس ودریای عمان بر روانگرایی نهشته های زیرین آن دربرابر روانگرایی ناشی از موج به روش شبکه عصبی بررسی شده است .وازآنجا که شبکه به کار برده شده از نوع شبکه عصبی پیشخور و با متد انتشار برگشتی می باشد. لذا آموزش از نوع آموزش با ناظر بوده وبنابراین ضریب اطمینان در مقابل روانگرایی به روش سید وادریس محاسبه شده وبه عنوان ناظر به شبکه عصبی داده می شود وبا توجه به درصد خطای پایین شبکه به کاربرده شده، نتایج شبکه عصبی با نتایج حاصل از محاسبه مشابه بوده وبیانگرآن است که با توجه به اینکه نهشته بستر ازنوع متراکم می باشد تنش ناشی از سازه موجب افزایش مقاومت وکاهش استعداد روانگرایی خواهد شد ودر واقع با توجه به نتایج حاصل می توان گفت، اگرچه در شرایط محیط آزاد در تمام طول بستر روانگرایی رخ می دهد ولی با ورود سکو به محیط، ضریب اطمینان به طور چشمگیری افزایش یافته واز رخداد روانگرایی جلوگیری می کند.

نویسندگان

لیلا هاشم زاده

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی

حمید مهرنهاد

عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :