طرح جامع مبارزه با خشکسالی در خاورمیانه مرکزی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 928

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERCONF01_132

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

خشکی و کم آبی منطقه خاورمیانه همواره دغدغه اصلی ساکنان آن بوده و می باشد و به همین دلیل برای رفع آن ریشه یابیها و راهگشاییهایی کرده اند که البته دامنه آنها محدود و مقطعی بوده است.یکی از مهمترین علل خشکی عموما در منطقه خاورمیانه و خصوصا در فلات مرکزی ایران کمبود یا فقدان بارش مناسب به علت عدم وجود ابرهای باران زایکافی و مناسب در اقلیم منطقه می باشد که این کم ابری آسمان منطقه، ناشی از کمبود منابع رطوبت زای بزرگ و پایدار مانند رودخانه ها در سطح آن است که با توجه به اقلیم منطقه بتوانند در اثر تبخیر زیاد ناشی از گرمای روزانه و برودت ناگهانی شبانه رطوبت کافی برای تشکیل ابرهای مناسب را ایجاد کنند. چون به نظر اینجانبان مهمترین و در عین حال راهگشاترین حلقه زنجیره خشکسالی منطقه علت فوق الذکر است به این نتیجه رسیدیم که طرح جامعی را دراندازیم بدینصورت که با احداث آبراههایی اصلی و فرعی در مناطق مناسبی از مرکز منطقه خاورمیانه رطوبت لازم را از یک منبع پایدار رطوبت زا مانند خلیج فارس یا خلیج عقبه جهت تبخیر و ابرزایی به اقلیم منطقه وارد کنیم که ضمن حل ابدی مشکل فوق الذکر مزایای فراوان دیگری هم برای منطقه و حتی کل جهان به دنبال داشته باشد. ضمنا چند و چون اجرای طرح و سوابق طرحهای مشابه و مزایای طرح پیشنهادی ما نسبت به آنها و نیز منافع مختلف آن در اصل مقاله بیان شده است

نویسندگان

احسان حسینی

کتابدار دانشگاه علوم پزشکی کردستان،

اسماعیل حسینی

آموزگار مدارس شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه

نرگس حسینی

دبیر مدارس شهرستان روانسر استان کرمانشاه.

فهیمه حیدری

مشاور مدارس شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بدیع الزمانی، بدیع، پروژه آبراه سراسری ایران(ایرانرود)، .1379 ...
  • مهرداد خالدیان، احسان حسینی، سید اسماعیل حسینی، سامر نزازی، طرح ...
  • نمایش کامل مراجع